Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home2/r51177vega/topproduse.ro/blog/wp-content/themes/schema/options/php-po/php-po.php on line 187
Cel Mai Bun Aparat de Aer Conditionat (AC) cu Inverter | Top 2023 - TopProduse

Cel Mai Bun Aparat de Aer Conditionat cu Inverter

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi)
Încarc...

Ce Inseamna „cu Inverter”

Aparatele de aer conditionat cu inverter inseamna de fapt un compresor modern, performant, un progres tehnologic care va permite sa economisiti energie electrica cu pana la 30% fata de un aparat fara inverter.

Daca la aparatele traditionale compresorul functioneaza tot timpul la aceeasi capacitate, la cele cu inverter acesta functioneaza numai cat sa genereze temperatura necesara pentru a ajunge la cea setata de utilizator (de dvs). Daca la inceput, cand porniti aerul, aparatul cu inverter va functiona la un consum maxim, pe masura ce se apropie de temperatura setata, acesta va consuma mai putin, producand doar cat este necesar.

Merita sau nu?

Aceste aparate au un pret mai ridicat decat cele fara inverter, deci va veti amortiza in timp investitia. Parerea nostra este ca merita, mai bine investesti initial intr-un aparat performant, pentru ca apoi nu simti consumul (costul in lei) pe factura de energie electrica.

Ghidul cumparatorului

In alegerea unui aparat de acest tip trebuie luate in  considerare aceleasi aspecte ca la un aparat obisnuit, doar sa va asigurati ca este cu inverter.

Capacitatea de racire este cea mai importanta pentru a fi siguri ca va corespunde nevoilor dvs. Cele mai comercializate aparate sunt cele de 12.000 BTU, bune pentru camere mari si unde functioneaza aparatura electronica (aceasta genereaza caldura).

Numarul de splituri, adica de unitati interioare, este de asemenea un criteriu. Cele mai multe aparate au 1 split de interior si 1 unitate externa (monosplit). Dar sint si modele cu 2 unitati de interior si 1 unitate externa (dublu split). La un aparat dublu split, cele 2 unitati interioare se monteaza de obicei in 2 incaperi diferite (dormitor si sufragerie de exemplu), urmand sa fie deservite de aceeasi unitate externa.Cele mai populare sunt cele cu un singur split.

Consumul este de asemenea important. Chiar daca este cu inverter, exista diferente si intre aceste aparate. De aceea luati unul cu o clasa de consum energetic cat mai buna (cele mai economice sunt A++, A+, A si consumul creste pe masura ce avansam in literele alfabetului B, C , D, E). Uitati-va in descrierea produsului ce clasa de consum are.

Silentiozitatea este un factor important care trebuie luat in considerare. Luati un aparat cat mai silentios pentru a nu fi deranjat de zgomotul produs de fantele si jetul unitatii de interior.

Alte criterii importante:

  • telecomanda si unitate interioara cu display digital
  • functii: aparatul sa aiba, in afara de functia de racire, alte functii precum: dezumidificare, umidificare, ventilare, incalzire
  • filtrele care retin particulele de praf sa fie lavabile sau sa se gaseasca in comert, pentru a le schimba cand e cazul (de obicei se gasesc filtre universale)
  • accesorii incluse: traseu frigorific, suporti
  • montajul: verificati daca este inclus in pret (de obicei nu este) si cine face montarea
  • termenul de garantie

Top Produse 2024

Avantaje
  • tehnologie inverter
  • clasa A+
  • ventilare, dezumidificare
  • silentios

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *