Daca esti unul dintre norocosii care are o gradina pentru relaxare, norocul vine la pachet cu anumite responsabilitati. Gradina trebuie sa fie ingrijita cu o frecventa destul de mare iar amenajarea ei trebuie sa iti ocupe destul de mult timp, pentru a fi cat mai placuta din punct de vedere estetic. Una dintre piesele care te pot ajuta sa obtii umbra, confort si o estetica placuta este pavilionul de gradina. Alegerea lui insa, poate sa fie foarte grea, in conditiile in care exista o multime de variante, materiale din care sunt construite, marimi si scopuri. Iata, asadar, cateva sfaturi utile care te pot ajuta sa achizitionezi cel mai bun pavilion de gradina.
Ghidul cumparatorului
1. Tipul de pavilion
Exista doua variante pentru care poti opta, in functie de nevoile pe care le ai. In primul rand, exista pavilioanele usoare. Acestea sunt usor de transportat si de asamblat si sunt perfecte pentru cei care isi doresc doar o solutie ocazionala. Pot fi montate la camping si au structura unui cort, asadar, in doar cateva minute sunt in picioare. Pavilioanele usoare sunt si acceptabile din punct de vedere al costului, asadar, sunt o solutie mai mult decat eficienta.
Evident, exista si pavilioanele robuste, care sunt perfecte pentru cei care doresc o solutie permanenta. Acestea ofera un spatiu perfect pentru activitatile in aer liber, protejandu-te de soare si de intemperii. Montarea acestor pavilioane nu este usoara, insa odata montate raman aclo pe termen lung. De regula, structura de rezistenta a pavilioanelor fixe si robuste este realizata din fier, fonta si otel, insa poate sa fie realizata si din PVC sau din lemn.
2. Dimensiuni si aspect
Aspectul poate sa decida gradul de confort vizual pe care il ofera gradina ta. Din punct de vedere al aspectului se pot diferentia trei tipuri de pavilioane:
- Marchizele. Sunt modele foarte cautate pentru flexibilitatea de care dau dovada. Acestea pot fi montate si demontate usor, fiind protejate pe timpul iernii daca sunt depozitate corespunzator.
- Pergolele. Sunt pavilioane robuste ce se monteaza permanent in gradina. Acestea sunt realizate din materiale durabile si rezista pe termen lung si foarte lung. Din punct de vedere al costului, pot fi destul de costisitoare.
- Umbrelele. Simplele umbrele pot juca si ele rol de pavilion, fiind foarte eficiente. Acestea se monteaza usor, nu sunt foarte scumpe si pot veni cu o estetica cu adevarat interesanta.
3. Materiale de calitate
Diversitatea de materiale din care sunt construite pavilioanele de gradina este extrem de mare. In principiu, structura de rezistenta este realizata din otel, lemn, aluminiu sau fier forjat, tipul materialului avand un cuvant important de spus si in ceea ce priveste designul, iar copertina este realizata din polistiren tratat UV si impermeabil.
Trebuie sa se acorde o atentie sporita copertinei, deoarece aceasta ofera protectie impotriva precipitatiilor si impotriva soarelui, iar in ciuda aparentelor, este mult mai solicitata decat structura de rezistenta. Pentru copertine se mai folosesc si polietilena sau chiar vinilul, un material foarte usor de curatat si de intretinut.
Top Produse 2023
- dimensiuni generoase
- usor de montat
- bare de aluminiu
- pret peste medie