Elevatorul auto, unul dintre cele mai importante instrumente dintr-un service

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars voturi
Încarc...

Numarul automobilelor de pe strazi este unul impresionant, din ce in ce mai multi oameni plangandu-se de aglomeratie. Pe langa aglomeratie insa, apar si alte probleme. Automobilele au tendinta de a se strica, iar acest lucru face necesara existenta unor ateliere auto cu mecanici foarte buni.

Atunci cand apare o problema tehnica la o masina, majoritatea oamenilor cauta un mecanic foarte bun. Nu este suficient insa. Cautarea trebuie sa aiba in vedere si dotarile atelierului, iar unul dintre cele mai importante elemente dintr-un atelier auto este elevatorul.

Ce este elevatorul?

Un elevator auto este, de fapt, un stivuitor gandit special pentru ridicarea vehiculelor. Calitatea lui este foarte importanta, daca se doreste evitarea unor situatii neplacute in care autovehiculul sa fie victima unor accidente.

Un elevator bun trebuie sa respecte cateva reguli:

  • Sa fie robust;
  • Sa fie cat mai simplu de utilizat;
  • sa reziste la lovituri si socuri fizice;
  • Sa faca usoara intrarea si iesirea vehiculelor

Cate tipuri de elevatoare exista?

In principiu, in functie de scop elevatoarele pot fi de 3 feluri: cu 2 coloane, cu 4 coloane sau de tip foarfeca.

Elevatorul cu 2 coloane. Este o varianta ieftina, la care opteaza o multime de mecanici auto. Costul de achizitie a unui astfel de produs nu depaseste 6000 de lei, iar sarcinile ce pot fi ridicate ajung la 4200 de kg. Nu are functii sofisticate, poate sa vina in varianta electromecanica sau hidraulica si permite ridicarea unui numar mare de masini, inclusiv masini sport.

Elevatorul cu 4 coloane. Un elevator cu patru coloane are avantajul de a fi mult mai stabil decat cel cu 2 coloane. Conform celor de la gebotools.ro, este preferat de mecanici pentru riscurile mai mici asumate in momentul in care se lucreaza cu el. Cu un astfel de elevator se poate face geometria rotilor si se pot face reparatii de tot felul.

Elevator de tip foarfeca. Este o solutie destul de ieftina, apreciata pentru faptul ca ocupa foarte putin spatiu. Marele dezavantaj al sau este ca nu ridica sarcini foarte mari, insa nici nu are nevoie in conditiile in care scopul sau este acela de a ajuta in procesul de vulcanizare. Este o varianta perfecta pentru masinile sport si de cele mai multe ori, este echipat cu tehnologii moderne cum ar fi un sistem de blocare performant.

Ce trebuie stiut despre utilizarea elevatoarelor?

Acestea sunt echipate cu sisteme de siguranta, cum ar fi cele de oprire de urgenta sau cele de tip mana-moarta. In cazul unui pericol, elementele de siguranta trebuie sa fie activitate rapid. Totusi, daca se monteaza si utilizeaza corect elevatorul, nu ar trebui sa apara nicio problema.

Exista cateva reguli in acest sens:

  • Elevatoarele trebuie sa fie utilizate doar in spatii largi, unde nu exista pericolul declansarii unui incendiu;
  • Este interzisa utilizarea elevatorului pentru spalarea masinii;
  • Operarea dispozitivului trebuie sa se faca in conditii optime, fara pericol pentru muncitori;
  • Instalarea unui elevator se face doar de catre un personal calificat;
  • Pentru instalarea unui astfel de echipament este nevoie de o suprafata 100% plana, care sa asigure un suport corect. Aceasta suprafata trebuie sa suporte sarcinile date de elevator si evident, de masinile ce vor fi urcate pe el;
  • Exista o serie de actiuni care sunt interzise in momentul in care se opereaza un elevator, cum ar fi ridicarea vehiculelor cu masa mai mare decat a lui, ridicarea unui vehicul cu persoane in el sau ridicarea altor obiecte sau animale.

Atata vreme cat se respecta toate regulile, eficienta elevatoarelor este una foarte mare.

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *