Cel Mai Bun Compresor Auto

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Anvelopele unui automobil sunt extrem de importante, deoarece intra in contact direct cu drumul pe care ruleaza automobilul si pot decide gradul de confort si siguranta. Unul dintre punctele cheie ale unor anvelope bune este cantitatea de aer pe care o au in ele.

Ocazional, trebuie sa fie verificata presiunea interna si trebuie sa se umfle toate anvelopele pentru o deplasare cat se poate de sigura. Din acest motiv, un compresor auto este o achizitie cat se poate de inteligenta si poate veni in intampinarea momentelor in care se dezumfla rotile automobilului si chiar in intampinarea altor momente, cum ar fi cele in care este nevoie de umflare mingilor, saltelelor gonflabile sau cauciucurilor de bicicleta.

Desi o pompa conventionala se dovedeste si ea eficienta, un compresor este mult mai rapid, mai compact si mai usor de folosit. Alegerea compresorului perfect trebuie sa se faca, insa, in functie de o serie de criterii.

Ghidul cumparatorului

1. Configuratia produsului

Pe piata vei gasi doua tipuri de compresoare auto: simple si 2 in 1. Cele simple fac exact ceea ce ar trebui sa faca, oferind functia de compresie si de pompare a aerului. Sunt ieftine si sunt ideale pentru toti cei care nu isi doresc mai mult de o pompa. Cele 2 in 1 sunt ceva mai complexe si pot sa si reincarce bateria autoturismului. Practic, acestea sunt redresoare cu functie de comprimare a aerului. Sunt ceva mai scumpe, insa se dovedesc utile in foarte multe momente dificile.

2. Flexibilitatea

Atunci cand vorbim despre flexibilitate putem sa o asociem cu portabilitatea. Cu cat un compresor are dimensiuni mai mici, cu atat este mai atractiv pentru soferi. Compresoarele conventionale sunt, de regula, destul de mici si pot fi depozitate cu usurinta in portbagaj. Acestea se gasesc inclusiv in kitul anti pana. Compresoarele 2 in 1 pot fi ceva mai greu e transportat. Evident, pentru cei care au ateliere auto exista si varianta profesionala care este destul de mare,insa este destinata inclusiv pneurilor foarte mari folosite la autovehiculele 4×4, la camioane sau la camionete.

3. Specificatiile tehnice

Exista doi parametri de lucru extrem de importanti, de care trebuie sa se tina cont. Acestia sunt timpul de umflare si presiunea maxima atinsa. De regula, presiunea maxima pe care o poate atinge un compresor variaza intre 7 si 20 de bari. Cu cat valoarea este mai mare, cu atat este mai bine.

Timpul de umflare poate sa varieze si el destul de mult, in functie de calitatile compresorului si in functie de starea anvelopei. Pentru un compresor auto de 12 V, timpul ar trebui sa se situeze intre 5 si 15 minute. Este bine sa se opteze pentru solutii cat mai rapide, deoarece orice compresor isi pierde din eficienta odata cu trecerea timpului.

4. Functiile

Una dintre functiile foarte utile este manometrul. De asemenea, sunt apreciate si alte functii precum lanterna, display-ul care ofera informatii si un adaptor care sa permita alimentarea de la prize de 230 de volti.

Manometrul este extrem de important, deoarece orice sofer trebuie sa verifice presiunea cel putin o data pe luna, iar aceasta dotare te poate scuti de drumuri in plus la benzinarie.

Top Produse 2023

Avantaje
  • debit de aer bun
  • portabil, usor de folosit
  • pret bun

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *