Portbagajul auto de tip cutie iti aduce spatiu de depozitare in plus, dar in afara de aceasta iti si pastreaza in bune conditii, ferite de intemperii, bagajele pe care le pui inauntru. Daca ai o masina cu portbagaj mic si chiar una cu spatiu mai generos, exista multe situatii cand nu ai spatiu destul, cum ar fi atunci cand pleci in vacanta cu familia, cand ai de transportat echipamente sportive, caruciorul copilului samd..
In afara de spatiul suplimentar, un alt avantaj este ca bagajele si gentile vor fi mai bine organizate si depozitate in conditii optime. Daca ai de carat skiuri, trebuie sa stii ca exista si suporti speciali pentru acest lucru, la fel ca pentru biciclete.
Ca si dezavantaje, trebuie sa stii ca va creste un pic consumul de carburant, o data pentru ca ai mai multa greutate (ceea ce se intampla si daca puneai bagajele pe locul din spate, de exemplu), dar si pentru ca opune rezistenta aerului in timpul deplasarii (de aceea modelele performante au o forma mai aerodinamica). Pe de alta parte, planifica unde vei depozita portbagajul atunci cand nu il folosesti. Daca te intrebi ce sa cumpar, ce recomandati, cum ori unde gasesc portbajage auto ieftine si bune de vanzare, citeste acest articol.
Sfaturi
- pune bagajele mai usoare in portbagajul de sus (cutia de depozitare), iar pe cele mai grele in portbagajul din spate. In acest fel vei mentine centrul de greutate mai jos si vei pastra stabilitatea masinii in curbe.
- greutatea trebuie distribuita uniform sau egal
- foloseste chingile pentru a asigura bagajele
- capacul trebuie sa se inchida usor, nu fortat (deci nu forta sa umpli cu bagaje)
Ghidul cumparatorului
1. Volumul
In primul rand te intereseaza cat de mult spatiu suplimentar iti aduce acest produs. Evita produsele cu prea multe compartimentari pentru ca iti mananca din spatiu. Verifica volumul util sau net pe care il are. Acesta se exprima in litri si exista modele cu volume intre 250 si peste 500 de litri.
2. Dimensiuni si forma
Verifica ce dimensiuni are pe lungime, latime si inaltime pentru a fi sigur ca este potrivit masinii tale si vor incapea bagajele pe care intentionezi sa le transporti. Este normal si util ca acest tip de „portbagaj cutie” sa fie mai mic sau ascutit spre partea din fata a masinii pentru a nu opune rezistenta in timpul deplasarii – de aici rezulta un consum suplimentar mai redus si zgomot mic.
3. Materialul si greutatea maxima
Alege un model facut din plastic sau material tare. Acesta va oferi siguranta sporita si va proteja bagajele impotriva razelor UV. Verifica greutatea maxima admisa, mai ales daca stii ca vei avea la transport obiecte grele. Cele mai bune modele suporta intre 50 si 75 de kg greutate maxima, dar aceasta este in corelatie si cu volumul. Exista si modele cu material textil, dar acestea ofera siguranta mai mica daca lasi masina nesupravegheata.
4. Montajul / Prinderea
Verifica in descrierea produsului cum se prinde si care e latimea maxima admisa a barei transversale. Nu sunt dimensiuni fixe intrucat sistemele de prindere se strang de bara, dar e important sa nu ai bara mai mare decat poate cuprinde sistemul de prindere al portbagajului.
Aceste prtbagaje se prind pe bare transversale si exista 2 tipuri de prindere:
- Fast Grip: este o metoda de montare rapida si se poate face pe orice tip de bara cu latimea de pana la 90 mm
- Power Click: are un sistem de gheare care prind barele, acest sistem fiind actionat din interiorul cutiei
5. Sistemul de inchidere si deschidere / Siguranta
Alege un model prevazut cu sistem antifurt si inchidere – deschidere cu cheie. Este util ca prinderea sa se faca in mai multe puncte pentru a preveni furtul. Deschiderea se poate face pe o parte, dar exista si modele mai scumpe care permit deschiderea pe ambele parti.
Avand in vedere aceste aspecte, va sugeram sa cautati online o cutie portbagaj auto ieftina si buna. Pe internet puteti sa cititi pareri, opinii, recomandari si chiar sa beneficiati de oferte si reduceri de pret.
Top Produse 2023


Cele mai populare marci de la noi sunt Modula, Thule, Menabo, Renault, Dacia.
Cu cat creste consumul?
Aceste portbagaje sunt special concepute, proiectate si testate ca sa saiba un impact redus asupra consumului de carburant. Deplasarea cu un astfel de portbagaj incarcat poate creste consumul cu pana la 10%.