Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home2/r51177vega/topproduse.ro/blog/wp-content/themes/schema/options/php-po/php-po.php on line 187
Cel Mai Bun Televizor - Cum Alegi? | Top 2023 - TopProduse

Cel Mai Bun Televizor

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (11 voturi)
Încarc...

Televizorul este cel mai folosit obiect electronic, pe langa telefon si tableta. Exista o gama variata si multe marci cu functionalitati diverse, acesta fiind un domeniu unde se inoveaza mult, daca tinem cont ca au disparut aproape complet televizoarele cu tub, au aparut si aproape au disparut plasmele, iar acum cele mai bune televizoare sunt cele de tip OLED si LED. Preturile au devenit tot mai accesibile pentru diagonale mari, astfel ca un televizor de 81 cm (32 inch) este acum ca un televizor cu tub de 54 cm acum 7-8 ani.

cel-mai-bun-televizor

Ghidul cumparatorului

Ce caracteristici sa urmaresti pentru a alege dintre cele mai bune televizoare? Care este cel mai bun televizor?

1. Tehnologia

LED, LCD sau Plasma? Aceste tehnologii sunt un pic diferite, cea mai buna si cea mai noua este cea LED (perfectionata in varianta OLED), deci recomand un televizor LED. Daca vrei mai multe detalii, am explicat pe intelesul tuturor in acest articol.

2. Diagonala

Ca si regula, pentru a nu va obosi ochii, trebuie sa va uitati la televizor de la o distanta minima, si anume de cel putin 3 ori diagonala acestuia. De exemplu, pentru o diagonala de 54 cm (21 inch) trebuie sa va uitati de la minim 1.5 m – aceasta e o diagonala buna pentru camere mici gen dormitor. pentru o diagonala de 81 cm (32 inch) trebuie sa priviti la tv de la minim 3×81 cm = 2.4 metri – aceasta e o diagonala buna pentru sufragerie.

Pentru living si camere mai mari alege unul de cel putin 81 cm, iar pentru dormitor ia unul mai mic de 81 cm. Tine cont ca se poate monta si pe un suport tv de perete (mural) daca vrei sa economisesti spatiu.

3. Calitatea imaginii

Cea mai importanta caracteristica a televizorului este sa redea imaginea cat mai clar. Rezolutia este aceea care exprima calitatea imaginii, la fel ca la monitoare si alte ecrane. Exista pe piata televizoare mai bune sau mai putin bune dpdv al imaginii. Rezolutia este exprimata in 4K, UHD, Full HD, HD dar care este totusi diferenta intre ele?

Tot o imagine ne te va lamuri, astfel incat sa alegi in cunostinta de cauza.

rezolutie-4k

4k sunt dele mai bune, urmate de cele Full HD

4K exprima rezolutia, mai precis inseamna ca are 3.840 pixeli pe orizontala. Imaginea este compusa ori masurata in pixeli, de aceea televizoarele si ecranele care au rezolutie mai mare au o imagine mai buna intrucat se vad mai bine detaliile. Daca vreti, e la fel ca la aparatele foto, cand se vede calitatea dintre o poza facuta cu un telefon slab si una facuta cu o camera foto performanta.

4K mai este denumit si UHD sau Ultra HD sau Ultra High Definition. Iata si un tabel cu cifre.

Denumire comercialaPixeli pe orizontala
4K (proiectoare)4.096 px
4K televizoare (UHD)3.840 px
2K2.048 px
Full HD (1080p)1.920 px
HD (720p)1.280 px

4. Ecran curbat

Televioarele clasice au ecranul plat, dar au aparut si modele cu ecranul curbat spre interior. Aici exista avantaje si dezavantaje, in afara de pretul usor mai ridicat. Astfel, ca si avantaje, la un ecran curbat se reduc reflexiile de lumina si imaginea nu mai este distorsionata (vezi mai bine) spre lateralele ecranului. Un alt avantaj e faptul ca ai un sentiment de adancime, de profunzime si te afunzi in vizionare mai usor, iar contrastul este mai bun decat la televizoarele plate intrucat lumina este reflectata spre interior.

Ca si dezavantaje, se vede mai bine din centru, adica persoanele care stau langa tine nu vor vedea la aceeasi calitate formele. De asta au si diagonale asa de mari – de fapt daca iti iei unul curbat, iti recomand sa mergi spre o diagonala cat mai mare. Deci sunt si mai scumpe decat cele plate.

Concluzia este ca se merita daca curbura nu e exagerata si iti iei o diagonala mare.

5. Tehnologia Smart

Televizoarele de tip „smart” se conecteaza la internet prin reteaua wireless si au un sistem de operare (Android, WebOS) cu browser si multimedia player incorporate, iar dvs. puteti accesa internetul, sa vizualizati pagini web sau instala diverse aplicatii facute special pentru televizoarele smart. Exista multe aplicatii gratuite, dar sunt si multe platite, de exemplu televiziunile online SeeNow, Voyo, Netflix unde platiti un abonament si vedeti filme online sau alte posturi TV.

De asemenea, puteti asculta radio, vizualiza clipuri pe Youtube si multe altele. Deci este modern, are utilitate, mai ales daca aveti membri ai familiei care se uita mult pe Youtube.

4. Merita 3D?

Aceasta caracteristica a televizorului va permite sa vedeti filme sau emisiuni in format tridimensional. Veti utiliza o pereche de ochelari speciali, de obicei inclusi in cutie, denumiti ochelari 3D. De asemenea, si transmisia emisiunii respective trebuie sa fie 3D. Exista si multe discuri sau DVDuri cu filme 3D.

Optiunea 3D adauga mult la pret; avand in vedere ca nu exista multe transmisii 3D, parerea noastra este ca o asemenea investitie nu este necesara, decat daca aveti bani de cheltuit pe DVD-uri cu continut 3D.

5. Porturi

Porturile permit conectarea altor dispozitive cum ar fi sisteme audio 5.1, boxe, soundbar, Playstation etc.

  • HDMI Aproape toate televizoarele au, dar este bine sa va uitati in specificatii, intrare sau intrari HDMI. Acestea sunt utile pentru a conecta laptopup sau alte deviceuri.
  • porturi USB: acestea va permit sa conectati stickurile USB si sa vedeti poze sau filme copiate de pe laptop

6. Alte caracteristici

  • pret: pretul creste odata cu diagonala si functionalitatile moderne. Daca vrei sa iesi la un pret mai mic, poti lua Full HD in loc de 4K, LED in loc de OLED, ecran plat in loc de curbat, fara 3D in loc de 3D.
  • garantie: alege un produs cu minim 2 ani garantie

Avand in vedere aceste aspecte, va sugeram sa cautati online un televizor ieftin si bun. Pe internet puteti sa cititi pareri, opinii, recomandari si chiar sa beneficiati de oferte si reduceri de pret.

Top Produse 2024

Avantaje
  • sunet stereo Dolby Digital
  • WiFi integrat
  • 2 porturi USB si 3 HDMI
  • subtire
  • pret
Dezavantaje
  • disponibil doar in cateva diagonale
Avantaje
  • sistem de operare Android
  • se conecteaza la internet wireless
  • Netflix, Youtube ..
  • Ambilight, culori vii
  • rezolutie 4K, imagine clara
  • disponibil in mai multe diagonale
  • design modern
Dezavantaje
  • pret peste medie

Cele mai bune marci sunt Samsung, LG, Sony, Philips,  Panasonic, Sharp. Daca vreti sa faceti o economie la buget, dar sa luati un televizor de calitate, puteti opta pentru unul fara conectivitate la internet, adica non smart tv – vedeti aici o lista.

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *