Asigurarea unei temperaturi optime in incaperi este importanta pentru sanatate si pentru a crea un mediu civilizat de trai. Daca sunteti conectat la sistemul de incalzire centralizata, trebuie sa stiti ca acesta este pornit numai daca timp de 3 zile consecutiv se inregistreaza o temperatura scazuta. Deci exista perioade de toamna (octombrie-noiembrie) si perioade de primavara cand temperatura este undeva intre, iar dvs. simtiti frigul din plin, intrucat caldura „de la stat” nu este pornita.
De asemenea, si cand aveti centrala, in anumite perioade este mai rentabil sa folositi un dispozitiv de incalzire local, in speta un calorifer electric pe baza de ulei, pentru a incalzi o anumita camera in loc de intrega locuinta. Caloriferele electrice mai sunt folosite si de multe familii care au copii mici, pentru a ajusta repede si corespunzator temperatura din mediul ambiant. Sau sunt folosite in baie, unde temperatura scazuta este resimtita mai usor si mai periculoasa pentru sanatate.
Aproape toti avem in locuinte 1 sau chiar 2 calorifere pentru a le utiliza in zilele premergatoare iernii cnad este frig si exista riscul de raceala si gripa.
Calorifer electric sau Convector?
Un convector sau o aeroterma dau caldura mai repede, dar usuca aerul. De asemenea, exista un pericol de accident mai mare pentru copii, daca vin in contact direct cu suprafata de incalzire.
Caloriferele se incalzesc mai greu, dar dupa ce le opriti raman calde mai mult decat un convector sau radiator. In plus, un calorifer este mai sigur de folosit, iar cele mai multe prezinta dispozitive de siguranta in caz de supraincalzire, dupa cum vom vedea la produsele din top. Si nu in ultimul rand, caloriferele au o durata de viata mai lunga.
Deci recomandarea nostra este caloriferul electric pe baza de ulei.
Cat Consuma un Calorifer Electric?
Consumul este dat de puterea caloriferului si timpul de functionare. Consumul (kwh) = Puterea (kw) * Timpul de functionare (h). Nu exista clasa A sau alte clase, ca la masini de spalat si frigidere.
Deci la o putere de 2500 W, inseamna un consum de 2.5 kw la 1 ora, deci acest calorifer va consuma in teorie 60 kw pe zi, iar lunar 1860 kw. Daca inmultim aceasta cifra cu pretul kilowatului de 0.6 ron (este pretul de pe ultima mea factura Enel, cu taxa de mediu inclusa), rezulta o suma de 1.116 ron pe luna, asta doar daca functioneaza permanent, dar in realitate va functiona sub 20% din timp.
Deci vei plati mult mai putin decat acest calcul teoretic intrucat consumul va diferi in functie de temperatura de afara (cand e mai cald, caloriferul merge pe o treapta mai mica, termostatul va porni aparatul mai rar si va consuma mai putin) si trebuie sa tineti cont ca termostatul va decupla periodic, timp in care nu va consuma energie electrica. Pentru un confort termic pe timp de noapte puteti folosi si un sac de dormit, facand astfel economie de curent. Daca te intrebi ce sa cumpar, ce recomandati, cum ori unde gasesc calorifere electrice ieftine si bune de vanzare, citeste acest articol.
Calorifere Electrice Economice
Cu totii ne dorim un pret cat mai mic, dar trebuie sa fim atentie ce primim in schimb. Pentru un consum redus, este important ca produsul sa aiba termostat reglabil, astfel incat dvs. ii reglati puterea dupa cum aveti nevoie si dupa cat sunteti dispus sa platiti ca si consum. Termostatul va porni si opri automat aparatul pentru a mentine treapta de putere selectata. Pentru un consum redus folositi-l la 1000 W si opriti-l de tot cand este cald in camera. Star-Light YOH9 (vezi pret emag) are un pret si caracteristici bune, bineinteles si consumul reglabil.
GHIDUL CUMPARATORULUI
Caloriferele electrice functioneaza pe baza de ulei care se incalzeste si, chiar daca la prima vedere par la fel, exista mai multe diferente intre ele si va sfatuim sa urmariti acest ghid inainte de a cumpara.
1. Consumul de energie
Cu totii stim ca incalzirea costa, fie ca e pe gaz sau electrica. Cele mai bune calorifere electrice au o putere reglabila, de obicei 3 trepte, si trebuie sa acordati atentie pe ce treapta tineti caloriferul pornit, intrucat se va cunoaste diferenta cand vine factura de curent. Deci la puterea maxima, caloriferul va incalzi, dar si va consuma cel mai mult; schimband treptele de putere corespunzator nevoii reale din incapere (2500, 1500, 1000 W) va conta la obtinerea unui consum mic.
2. Siguranta in utilizare
La o aeroterma copii pot fi curiosi si pot intra in contact cu rezistenta rosie-portocalie care emite caldura, folosind diverse obiecte (chiar daca si aerotermele au sisteme de protectie, copiii pot fi inventivi). Caloriferul nu are asemenea spatii deschise. De asemenea, produsele cele mai bune au protectie la supraincalzire is in cazul in care temperatura depaseste pragul admis, caloriferul se opreste automat.
3. Termostatul reglabil
Dumneavoastra veti seta nivelul dorit de caldura. Apoi caloriferul va porni si se va opri automat, asigurand tot timpul temperatura dorita. Aparatele care au termostat reglabil va permit sa faceti caldura exact atat cat trebuie si va ajuta sa economisiti la nota de plata care este in stransa legatura cu watii consumati. Deci pentru calorifere electrice cu consum redus, este obligatoriu sa luati produse cu putere reglabila.
4. Numarul de elementi
Veti vedea ca fiecare model de calorifer are un anumit numar de elementi sau o lungime. Cu cat numarul de elementi este mai mare, cu atat este mai bine, intrucat caloriferul este capabil sa produca mai multa caldura, avand o suprafata radianta mai mare. Peste 9 elementi este o alegere foarte buna. Caloriferele mai ieftine au un numar mai mic de elementi.
5. Roti si manere
Un calorifer electric bun trebuie sa aiba roti pentru a fi usor de mutat dintr-un loc al camerei in altul sau dintr-o camera in alta. De asemenea, manerul de plastic va ajuta sa il mutati fara a intra in contact cu elementii fierbinti.
6. Dimensiunile incaperii
Fiecare aparat este proiectat sa emane o anumita cantitate de caldura, adica fiecare are un maxim pe care il poate da. Fiecare produs are trecut numarul de metri cubi pentru care este recomandat, deci cititi cu atentie si faceti un calcul estimativ cati matri cubi are incaperea. In general, un calorifer de 12 elementi si 2500 W putere, este suficient pentru a sufragerie de bloc, cu usa camerei inchisa. Unul cu 9 elementi este bun pentru dormitor, dar pot interveni si alte variabile cum sunt temperatura minima din zona in care locuiti, daca sunt izolati peretii, cati pereti aveti spre exteriorsi altele, de aceea e bine sa investiti intr-un produs cu un numar mai mare de elementi.
Avand in vedere aceste aspecte, va sugeram sa cautati online un calorifer electric ieftin si bun. Pe internet puteti sa cititi pareri, opinii, recomandari si chiar sa beneficiati de oferte si reduceri de pret.
Top Produse 2024
- putere 3000 watt, reglabil
- 14 elementi
- termostat
- garantie 3 ani
- avand 14 elementi, este unul din caloriferele cu cele mai mari dimensiuni
- putere de 2000 W, reglabila
- 9 elementi
- 3 trepte de putere
- roti
- garantie 2 ani (se poate extinde)
- pret peste medie, dar e din materiale de calitate
Tesy CB 2512 E01 R
- 12 elementi
- putere 2500 W
- reglabil in 3 trepte
- design placut
- garantie 3 ani
- pret ceva peste medie