Cele Mai Bune Televizoare Smart TV

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi)
Încarc...

Tehnologia smart TV a luat startul timid, cu cateva televizoare care au adoptat-o increzator. Ascensiunea sa a fost una uriasa si rapida insa, astazi majoritatea televizoarelor de pe piata fiind smart, adica se pot conecta la internet prin reteaua WiFi de acasa, ceea ce deschide noi drumuri in privinta accesului la multimedia.

Un televizor Smart inseamna flexibilitate si inseamna eficienta. Cu ajutorul unui astfel de produs poti sa navighezi pe internet, te poti bucura de tot continutul tau preferat si poti sa te conectezi la alte dispozitive.

Ghidul cumparatorului

1. Tehnologia de constructie

Nu ai foarte multe optiuni, in acest sens. In principiu, tehnologia standard pentru care poti opta este cea de iluminare LED. In trecut se putea opta si pentru plasma sau LCD, insa televizoarele cu astfel de tehnologii sunt din ce in ce mai rare, pentru ca sunt mai neproductive decat LED-ul. Daca vrei o calitate superioara, poti alege tehnologia OLED, insa aceasta este foarte costisitoare.

2. Marimea ecranului

Alegerea diagonalei trebuie sa tina cont de marimea incaperii in care vei avea televizorul, dar si de preferinte si scopul pe care il ai cand faci o astfel de achizitie. Teoretic, un ecran cat mai mare este un ecran care iti ofera o experienta placuta. Daca ai o camera mica insa, nu merita sa optezi pentru un ecran de peste 150 de centimetri, deoarece va crea o disproportie uriasa.

3. Calitatea imaginii

Principalul element care masoara calitatea imaginii este rezolutia. Cea mai buna rezolutie de pe piata, la aceasta ora, este rezolutia Ultra HD sau 4K. Totusi, variantele Full HD sau chiar HD pot sa faca fata cu brio cerintelor, atata vreme cat marimea ecranului este cea potrivita.

Calitatea imaginii mai este data si de alte aspecte cum este contrastul sau luminozitatea, asadar, analizeaza toate aceste valori cu mare atentie.

4. Conectivitate

Un televizor smart este un televizor care poate sa fie conectat cu cat mai multe dispozitive. Urmareste sa ai cat mai multe porturi HDMI, pentru ca iti permit sa legi un laptop sau un computer la televizor, dar si cat mai multe porturi USB, prin intermediul carora poti reda continut media direct de pe un stick sau de pe un HDD extern.

5. Brand

Un ultim lucru pe care trebuie sa il iei in considerare este brandul. Cel care a produs televizorul iti poate oferi o garantie morala, pe baza experientei si a istoriei. Alege branduri mari, precum Samsung sau LG, daca vrei sa mergi la sigur sau branduri mai mici daca urmaresti un pret foarte mic.

Top Produse 2023

Avantaje
  • rezolutie 4K
  • sunet stereo 2 x 10 watt
  • pret
Dezavantaje
  • nu e 3D

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *