Cel Mai Bun Boiler Electric

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (24 voturi)
Încarc...
Ce caracteristici sa urmaresti pentru a alege dintre cele mai bune boilere electrice? Care este cel mai bun boiler electric?

Boilerul electric se foloseste pentru a avea apa calda in locatii unde nu exista centrala termica, nu exista retea de apa calda sau, mai rar, ca sistem de rezerva pentru situatiile in care nu ar merge centrala termica.

Prezinta avantajul ca investitia este mai mica in comparatie cu o centrala, montarea se face mai usor si nu necesita guri de aerisire. Acesta incalzeste si mentine calda o cantitate de apa care poate fi folosita pentru dus, baie, spalat pe maini, vase etc., cel mai adesea montandu-se in baie, dar exista si modele de dimensiuni mai mici pentru bucatarie.

cel-mai-bun-boiler-electric

Dezavantajul, fata de o centrala pe gaz sau pe lemne, este acela ca nu asigura in mod continuu apa calda, ci atat cat este capacitatea rezervorului boilerului (ex. 80 litri). Dupa ce o consumati trebuie sa asteptati pana se incalzeste iarasi un rezervor cu apa. Pe piata au aparut si boilere termoelectrice care permit conectarea la circuitul de incalzire al locuintei (centrala, panouri solare) si puteti folosi fie acest sistem, fie ambele concomitent pentru a reduce timpul incalzirii apei, dar acestea sunt mai scumpe.

Cele mai populare branduri sunt Ariston si Tesy, iar ca volum, sunt foarte utilizate cele de 50 l, 80 l si 10 l, acesta din urma pentru apa menajera sau chiuveta. Daca te intrebi ce sa cumpar, ce recomandati, cum ori unde gasesc boilere electrice ieftine si bune de vanzare, citeste acest articol.

Ghidul Cumparatorului

Un boiler trebuie sa prezinte siguranta in timpul functionarii, sa aiba consum redus  si sa fie usor de utilizat, fara foarte multe butoane sau setari complicate. Exista mai multe tipuri de aparate, iar pentru a alege cel mai bun boiler electric ar trebui sa tineti cont de urmatoarele criterii.

1.  Volum si Capacitate de incalzire

Prima data trebuie sa estimati de cata apa calda aveti nevoie. Pentru dus si chiuveta e suficient un boiler de 80 litri, pe cand pentru a umple o cada de baie este mai bun unul de 100 litri.

Aveti mai jos un tabel de la producatorul de boilere Tesy care va ajuta sa estimati foarte usor necesarul dvs. si ce capacitate sa alegeti. Cel mai mic boiler electric are o capacitate de 10 l, iar cele mai mari ajung pana la 120-150 l.

volum-si-capacitatea-de-incalzire

2. Rezervorul si calitatea apei

Este important ca vasul sau rezervorul in care sta apa sa fie din materiale de calitate pentru a evita coroziunea si pentru a pastra astfel igiena apei, dar si pentru a prelungi durata de viata a produsului.

Cele mai bune sunt vasele de otel emailat, de sticla ceramica, cu email sau IPX4.

3. Timpul de incazire a apei si Consumul de curent

Aceste 2 criterii sunt foarte importante pentru a alege cel mai performant boiler electric si sunt influentate in mod direct de putere (exprimata in watt). O putere mai mare inseamna ca apa va fi incalzita mai rapid, pe cand o putere mica inseamna ca incalzirea apei va dura ceva mai mult.

Consumul de energie electrica este influentat de puterea la care functioneaza produsul, de capacitate (litri) si de timp, de aceea un boiler mai mare va consuma mai mult, in schimb veti beneficia de mai multa apa calda.

Termoizolatia
In afara de a incalzi repede apa, este important sa nu se piarda caldura, ceea ce ar duce la ridicarea consumului de curent electric si apa, adica la scaderea eficientei. Boilerele performante sunt prevazute cu un strat termoizolant care are rolul de a diminua pierderile de caldura spre exterior, cea mai populara fiind spuma poliuretanica.

Pentru a avea un consum redus, luati un boiler cu izolatie de calitate, cu o putere reglabila si prevazute cu termostat care sa opreasca alimentarea cand apa a ajuns la temperatura aleasa.

Sa verificati in descrierea tehnica si clasa de eficienta energetica. Aceasta se noteaza cu literele A, B, C, D, E, F, G unde A inseamna cel mai mai bun (consum redus), iar G inseamna cel mai slab (cosnum mare).

4. Protectia mecanica (IPX)

Veti gasi in caracteristicile tehnice clasa de protectie IPX3, IPX4 sau alte valori IPX (0..6). Ce inseamna asta si ce importanta are? Se refera la protectia mecanica impotriva patrunderii corpurilor straine si a prafului. Poate avea valori de la 0 la 6 unde 0 este mai slab, iar 6 este cel mai etans. Cele mai multe boilere au IPX3 si IPX4 (mai bun decat IPX3).

5. Montaj

Acesta se face de catre o persoana calificata. Atentie: la unele marci se pierde garantia daca nu face instalarea cu o firma agreata (sunt trecute in certificatul de garantie) si este mai bine asa, pentru a va asigura ca il folositi in siguranta, fiind vorba de putere si presiuni mari.

6. Alte caracteristici

Boilerele de calitate ofera mai multe beneficii si functionalitati:

 • indicator luminos pentru statusul apei (daca este in curs de incalzire ori este gata pentru utilizare), daca este pornit boilerul sau nu.
 • controlul trebuie sa se faca usor, prin butoane amplasate in exterior
 • termostat: un astfel de dispozitiv permite reglarea temperaturii si, implicit, un consum mai redus, o utilizare in regim economic.
 • presiunea: aceasta va permite sa il montati la o distanta mai mare de cada sau chiuveta. De aceea o presiune mai mare este mai buna.
 • anodul de magneziu are rolul de a proteja rezervorul boilerului impotriva coroziunii  electrochimice. Cu cat apa se incalzeste mai tare, cu atat creste riscul coroziunii chimice, iar anodul de magneziu previne acest fenomen. Mai simplu spus, acest anod are rolul de a atrage efectele corozive ale apei, deci el va rugini, si nu rezervorul boilerului.
 • protectie anti inghet: daca este amplasat intr-o incapere neincalzita, in timpul iernii, cand temperaturile scad mult, boilerul nu va ingheta, nu se va defecta si va functiona fara probleme.
 • protectie la supraincalzire: daca temperatura depaseste limita maxima admisa, aparatul se opreste
 • protectie la suprapresiune: daca  presiunea depaseste limita maxima admisa, aparatul se opreste
 • nivelul de zgomot: un boiler silentios este util mai ales daca il puneti intr-o incapere unde petreceti mare parte din timp.
 • garantia: alege un produs cu minim 2 ani garantie

Avand in vedere aceste aspecte, va sugeram sa cautati online boiler electric ieftin si bun. Pe internet puteti sa cititi pareri, opinii, recomandari si chiar sa beneficiati de oferte si reduceri de pret.

Top Produse 2023

Avantaje
 • capacitate mare de 100 litri
 • supapa de siguranta
 • protectie ceramica
 • garantie 2 ani
Avantaje
 • functie Eco pentru economie la energie
 • silentios (nivel de zgomot 15 db)
 • usor de instalat
 • panou electronic cu afisaj digital
 • made in Italia
Dezavantaje
 • pret mai mare, gama de top

Tesy BiLight GCV804420B11TSR – 80 litri

Avantaje
 • supapa de siguranta
 • led indicator in 2 culori
 • protectie anti-inghet
 • silentios
 • destul de usor (21 kg)
Dezavantaje
 • panou de comanda mecanic

Cele mai populare si recomandate marci sunt Ariston (Italia), Tesy (Bulgaria), Bosch si Ferolli (Italia), iar ca volum, sunt foarte utilizate cele de 50l, 80l si 10l, acesta din urma pentru apa menajera sau chiuveta.

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *