Ce Este un Smart TV?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars voturi
Încarc...

Pe scurt, un SMART TV este acel tip de televizor pe care il puteti conecta la internet ca sa vizualizati diverse pagini web sau filme. De asemenea, puteti instala diverse aplicatii facute special pentru televizoare intrucat smart tv-urile au propriul lor sistem de operare. Puteti vedea aici o intreaga lista (emag.ro) cu televizoare tip „smart”.

Aceste televizoare le conectati la internet foarte usor, prin intermediul retelei wireless din locuinta dvs.

ce-este-un-smart-tv

Televizoarele „smart” pot avea un pret mai mic sau mai mare, in functie de de mai multe criterii, cele mai importante fiind diagonala, tipul rezolutiei (HD, Full HD, 4k), daca au 3D, marca. Preturile pot porni de la 1.000- 1.300  ron pentru cele cu diagonala mica si optiuni putine si pot ajunge pana la 16.000 ron sau mai mult, pentru diagonale foarte mari.

Cele mai populare branduri de smart tv sunt Samsung, LG, Sony, Panasonic, Orion, Toshiba.

Unele din aceste televizoare moderne pot avea si sistemul 3D (vedeti pe emag o lista cu asemenea produse). Acest sistem va permite sa vizionati filme online, filme de pe TV sau continut de pe USB/discuri Blu-ray in format 3D, dvs. trebuind sa purtati ochelari 3D (emag.ro) pentru aceasta. De asemenea, si transmisia acelui canal sau formatul discului trebuie sa fie 3D.

ochelari-3d

Cele mai ieftine smart tv au in general boxele mai putin puternice, o rezolutie mai mica, mai putine intrari USB, o diagonala mai mica. Dar puteti gasi produse care sa imbine foarte multe caracteristici la un pret mediu, cele mai populare fiind cele cu diagonalele de 60 cm, 80 cm, 81 cm, 101 cm, 102 cm, 106 cm.

Aceste televizoare au ca sistem de operare Android sau WebOS (al lui LG). Odata ce va conectati la internet, puteti instala diverse aplicatii gratuite sau cu plata cum ar fi de exemplu karaoke, programe de fitness etc., puteti vedea filme online cum ar fi cele de pe Voyo, puteti conecta o tastatura PC si sa navigati pe internet (aceste televizoare au browser) si multe altele.

Concluzie

Un smart tv este acel televizor care va permite sa va conectati la internet, include un browser pentru a naviga pe internet, puteti instala diverse aplicatii asa cum faceti pe smartphone, puteti vedea filme online (movies on demand) si altele. Nu ezitati sa alocati un buget generos si consultati checklistul nostru pentru a alege cele mai bune televizoare, cu functionalitati moderne, pentru a urmari in conditii optime emisiunile TV preferate.

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *