Cel Mai Bun Suport TV

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...
Ce caracteristici sa urmaresti pentru a alege dintre cele mai bune suporturi pentru televizor? Care este cel mai bun suport TV?

Un mare avantaj al televizoarelor moderne sau ultra subtiri pe care le gasim astazi in magazine este faptul ca pot fi montate pe perete. Acest lucru aduce un plus de spatiu si de eleganta oricarei incaperi.

Problema apare in momentul in care realizezi ca in pachetul televizorului nu exista suport pentru perete, ci doar suport pentru comoda TV.

Date fiind conditiile, odata ce ai ales cel mai bun televizor, trebuie sa achizitionezi si un astfel de suport. Oferta este bogata, diversitatea mare iar preturile nu sunt de neatins. Achizitia insa, trebuie sa tina cont de o serie de criterii pentru a fi una 100% eficienta. Daca te intrebi cum sau unde gasesc suporturi tv ieftine si bune de vanzare, citeste acest articol.

Ghidul cumparatorului

1. Locul unde se monteaza

In functie de spatiul disponibil poti alege una din urmatoarele variante de suport, care se monteaza:

 • pe perete: se prinde cu suruburi in perete. Este cel mai popular tip, dar  tine cont ca daca il muti va trebui sa acoperi gaurile din perete.
 • pe podea: se muta mai usor dintr-un loc in altul.
 • pe tavan: se monteaza mai greu

2. Tipul suportului

Vei descoperi ca exista mai multe tipuri de suporturi pe care le poti achizitiona. Chiar daca este vorba despre un produs 100% mecanic pe care va trebui sa stea televizorul, vei putea descoperi ca acesta poate sa ofere o flexibilitate destul de mare.

 • suport fix, care este un model foarte ieftin si isi face treaba intr-un mod simplu. Are marele avantaj de a se monta rapid si usor, insa are dezavantajul de a nu permite miscarea televizorului in stanga, in dreapta sau pe verticala.
 • tilt: pentru cei care isi doresc flexibilitate exista suportul tv cu inclinatie. Acesta este ceva mai costisitor insa iti ofera posibilitatea de a inclina televizorul si de a avea mult mai usor acces la cablurile din spatele lui.
 • suport pivotant: cel mai performant suport TV este cel cu suport pivotant, denumit siswivel.

Flexibilitatea este cuvantul de ordine in cazul acestui suport, deoarece permite mutarea televizorului in toate directiile.

3. Montaj / Compatibilitatea VESA

Inainte de a achizitiona un suport pentru TV este bine sa citesti cu atentie specificatiile televizorului. Cel mai probabil, acesta este construit dupa un anumit standard atunci cand vine vrba despre montarea pe perete. Acest standard se numeste VESA si presupune existenta a patru gauri de montare. Ceea ce difera de la televizor la televizor este distanta intre aceste gauri de montare, care trebuie sa coincida cu distanta oferita de suport. Un model universal are o compatibilitate VESA cat mai larga.

4. Diagonala maxima sau minima si greutatea televizorului

Pentru o eficienta cat mai mare a costurilor, nu toate suporturile de televizor sunt la fel de rezistente. Daca nu doresti sa cedeze, trebuie sa alegi un suport cat mai rezistent, care sa fie potrivit pentru televizorul tau. Din acest motiv este bine sa tii cont de greutatea acestuia, dar si de diagonala sa.

Greutatea maxima suportata este inscrisa in fisa tehnica online a produsului si este bine sa te asiguri ca televizorul nu este mai greu.

5. Distanta pe care o lasa intre televizor si perete

Partea practica a suportului nu tine doar de sustinerea televizorului. Aceasta tine cont si de flexibilitate si libertatea pe care i-o ofera utilizatorului. Distanta dintre televizor si perete pare a fi un detaliu neimportant si s-ar putea sa iti doresti sa fie cat mai mica. Nu ar fi o decizie prea inteleapta, deoarece trebuie sa ai acces la cablurile din spate. Din acest motiv, este bine sa te informezi in legatura cu distanta pe care o lasa suportul intre televizor si perete.

6. Reglabil

Odata ce il fixezi, mai ales daca este vorba despre tavan sau perete, este important sa il poti regla, sa ii schimbi unghiul pentru a avea o vizibilitate cat mai buna.

7. Materialul

De obicei, materialul din care sunt realizate suporturile TV pentru perete sunt metalice. Calitatea metalului poate sa difere de la brand la brand si de la suport la suport, asadar este bine sa il analizezi cu atentie. Este cert ca iti doresti un suport care sa sustina televizorul pe termen lung, asadar, materialul din care este realizat trebuie sa fie robust si rezistent.

8. Alte caracteristici

 • cu telecomanda: anumite modele se pot regla cu o telecomanda. Asta presupune ca suportul sa fie motorizat, adica sa aiba un mic motor actionat electric, pentru a ii putea schimba orientarea de la distanta.
 • design: desi suportul sta de obicei in spate, este bine sa se asorteze cu gama de culori a televizorului.

Avand in vedere aceste aspecte, va sugeram sa cautati online un suport tv ieftin si bun. Pe internet puteti sa cititi pareri si opinii, chiar sa beneficiati de oferte si reduceri de pret.

Top Produse 2023

Avantaje
 • reglabil
 • compatibilitate mare
 • pret mic
Dezavantaje
 • greutate maxima suportata 20 kg
Avantaje
 • reglabil
 • compatibilitate VESA
 • greutate maxima admisa 30 kg
Dezavantaje
 • pret peste medie

SPB446 – de perete

Avantaje
 • masa maxima 50 kg
 • bun pentru televizoare mari
 • pret bun
Dezavantaje
 • compatibilitate VESA limitata (verifica sa se potriveasca distanta intre gauri)

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *