Tehnologia in divertisment este din ce in ce mai impresionanta si ne insoteste peste tot. Daca in urma cu nu foarte multi ani aveam divertisment doar la teatru, in sala de concerte sau la cinema, astazi avem dispozitive la purtator care ne pot aduce doza de relaxare de care avem nevoie. Telefoane mobile inteligente, tablete, computere extrem de performante si televizoare 3D, toate au un singur scop dedicat: acela de a ne oferi momente excelente in fata ecranului.
Pe langa dispozitivele propriu-zise, exista si o multime de accesorii care pot condimenta momentele in care alegem sa ne jucam sau sa ne uitam la un film. Ochelarii 3D reprezinta unul dintre aceste accesorii, util mai ales pentru un tv cu ecran mare si rezolutie ultra HD.
Evident, ochelarii 3D pot fi folositi doar in prezenta unor dispozitive 3D, insa ai fi uimit sa descoperi cate tehnologii sunt folosite pentru crearea lor, cate branduri se lupta pentru suprematie atunci cand vine vorba despre o astfel de productie si cat de interesante sunt specificatiile pe care le ofera. Daca te intrebi cum sau unde gasesc ochelari 3D ieftini si buni de vanzare, citeste acest articol.
Ghidul Cumparatorului
1. Tip / Tehnologie
Nu toti ochelarii 3D sunt la fel. Principaliul criteriu de departajare este modul in care sunt construiti. Tehnologia folosita de producator poate sa aduca anumite caracteristici unor ochelari si sa le stirbeasca la alti ochelari.
Spre exemplu, o imagine 3D separata pentru fiecare ochi are nevoie de niste ochelari extrem de buni, cu o energie mare de alternare a imaginii intre fiecare ochi. De regula, acesti ochelari sunt dotati cu baterii pentru aceasta energie.
In magazinele de profil vei gasi doua tipuri de ochelari 3D:
- pasivi
- activi
De regula, ochelarii pe care ii primesti in cinematografe sunt ochelari pasivi . Acestia se remarca prin costul scazut, insa nu sunt intocmai performanti. Practic, sunt niste ochelari polarizati care ofera imagini diferite in functie de ochiul cu care privesti. Daca ai probleme cu ochii, ochelarii de acest fel nu sunt intocmai potrivit pentru tine.
In ceea ce priveste ochelarii 3D activi, acestia sunt mai scumpi insa reusesc sa ofere experiente mult mai intense. Cu ajutorul tehnologiei time-sequential multiplexing, acesti ochelari ofera imagini full HD pentru fiecare ochi. Functionarea lor se face pe baza de cristale lichide, element care ajuta la receptarea unor imagini corecte.
2. Compatibiilitate
Este foarte important ca ochelarii 3D pe care ii achizitionezi sa fie compatibili cu dispozitivul pentru care ii folosesti. Ochelarii comunica cu televizorul prin niste semnale radio si daca nu sunt compatibili s-ar putea ca experienta sa nu fie cea corecta.
3. Bateria
Sunt multe detalii marunte care construiesc o pereche perfecta de ochelari 3D. Spre exemplu, autonomia de functionare este unul dintre aceste detalii. O pereche buna de ochelari poate sa functioneze fara probleme pena la 150 de ore. Daca ai un buton on/off pe ochelari, s-ar putea ca durata de functionare sa creasca considerabil.
4. Designul
In cazul ochelarilor, designul nu este un simplu moft. Este adevarat ca achizitionezi niste ochelari 3D care sa arate bine, insa designe-ul poate sa contribuie serios si la gradul de confort pe care il ai in momentul in care ii porti. Acesta trebuie sa fie placut, cu finisaje de foarte buna calitate si cu materiale asemenea. Este bine sa te asiguri ca ochelarii pe care ii cumperi sunt creati pentru a fi potriviti indiferent de forma capului.
Tot in cadrul designului este bine de amintit faptul ca ochelarii 3D trebuie sa poata fi purtati peste ochelarii de vedere, in asa fel incat cei care au probleme sa se bucure la maxim de experienta oferita de o astfel de tehnologie.
Cele mai populare marci sunt Samsung, Philips, Panasonic, LG, Toshiba.