Cel Mai Bun Incarcator Solar

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

In ultima vreme, incarcatoarele solare au devenit din ce in ce mai populare, iar motivele sunt cat se poate de evidente: energie gratuita, flexibilitate si posibilitatea de a avea mereu telefonul, laptopul, tableta sau GPS-ul incarcate. Cu panouri din ce in ce mai performante, incarcatoarele solare permit reincarcarea oricaru dispozitiv intr-un timp descul de scort, convertind energia generata de soare in energie lectrica.

Dat fiind faptul ca incarcatorul solar este un dispozitiv relativ nou, achizitia unei solutii perfecte poate sa fie o reala provocare. Tocmai de aceea, urmatorul ghid este mai mult decat bine venit.

Ghidul cumparatorului

1. Tipul de incarcator

Exista mai multe tipuri de incarcatoare solare, in functie de tipul de celule fotovoltaice folosite. Astfel, exista incarcatoare

  • cu celule policristaline
  • cu celule monocristaline

Incarcatoarele cu celule policristaline sunt mai ieftine, au o portabilitate foarte mare si ofera o flexibilitate buna, insa pentru a functiona corect, razele soarelui trebuie sa bata uniform pe ele. de asemenea, nu sunt extrem de rezistente.

Incarcatoarele cu celule monocristaline sunt mult mai rezistente si mai robuste. De asemenea, sunt si mult mai rigie ca forma, insa acest lucru nu este un inconvenient in conditiile in care au fost inventate modele ce se pot plia, deci sunt usor de dus in bagaj. Durata de viata a acestor incarcatoare este foarte mare.

2. Eficienta / Puterea de incarcare

Este un element foarte important daca ai mai multe dispozitive de incarcat sau daca ai dispozitive cu baterii foarte mari. un telefon mobil sau un GPS, spre exemplu, nu au nevoie de mai mult de 5W pentru a fi incarcate corect. Daca dispozitivul incarcat este un aparat foto sau un laptop, lucrurile sunt mai complicate, fiind nevoie de minim 15 W.

3. Portabilitatea / Dimensiuni

Evident, majoritatea utilizatorilor cauta incarcatoare solare cat mai portabile, in asa fel incat sa poata fi transportate cu usurinta dintr-o parte in alta. Din fericire, majoritatea sunt estul de mici, avand chiar si dimensiunile unui telefon mobil. Este bine sa gasesti echilibrul intre dimensiuni si rezistenta, in conditiile in care un produs mai gros si mai voluminos este, de regula, mult mai rezistent.

4. Design

Din punct de vedere al designului, optiunile sunt foarte variate. Ai de ales intre incarcatoare cu baterie interna, incarcatoare universale sua chiar rucsacuri cu panou solar atasat. Varietatea este uriasa, in asa fel incat poti sa gasesti incarcatoare dedicate scopului pe care il ai. Inainte de a face achizitia este bine sa te asiguri ca incarcatorul pentru care ai optat este compatibil cu gadgetul pe care il ai la dispozitie.

Incarcatoarele cu baterie interna pot sa stocheze energie automat si sunt perfecte inclusiv atunci cand doresti sa iti incarci dispozitivul pe timp de noapte. Practic, acestea incarca bateria, ca mai apoi bateria sa incarce dispozitivul.

Incarcatoarele universale sunt foarte populare deoarece sunt destinate aproape oricarui tip de dispozitiv si sunt cat se poate de eficiente.

In ceea ce priveste rucsacurile cu panou solar, acestea sunt ideale pentru cei care vor sa plece in excursii.

Top Produse 2023

Avantaje
  • universal
  • incarcare rapida
  • dimensiuni reduse

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *