Cel Mai Bun Redresor Auto

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Traim intr-o tara in care temperaturile pot sa genereze adevarate surprize. Pe timp de iarna, acestea pot sa scada lejer sub 15-20 de grade Celsius, in timp ce vara ajung la peste 40, fara a ne solicita parerea. Daca oamenii se ascund intr-un loc cu caldura sau intr-unul cu aer conditionat, masinile pot avea de suferit la temperaturi extreme.

Marile probleme apar pe timp de iarna, atunci cand exista riscul de inghet. Daca temperatura scade sub 20 de grade Celsius, bateria masinii indiferent de vechimea sa poate sa se descarce si sa nu iti mai raspunda solicitarilor de a porni masina. Pentru a evita o astfel de situatie, un redresor auto isi gaseste cu usurinta locul in portbagaj. Redresorul este un dispozitiv care te ajuta sa incarci bateria atunci cand ai nevoie de acest lucru.

Ghidul cumparatorului

1. Compatibilitatea cu acumulatorul

Un prim lucru de care trebuie sa tii cont in momentul in care achizitionezi un redresor auto este compatibilitatea cu acumulatorul. Bateriile pot sa difere in functie de tensiunea pe care o ofera . De regula, autoturismele functioneaza la o tensiune de 12 V, in timp ce turismele mai mari au nevoie de 24V. Tocmai de aceea, alegerea redresorului trebuie sa tina cont de acest criteriu.

2. Portabilitatea

De asemenea, este indicat ca produsul sa poata fi purtat cu usurinta intr-o parte in alta si sa nu ocupe mult loc in portbagaj. Dimensiunile, greutatea si chiar designul, pot sa influenteze destul de mult eficienta acestui produs. Tocmai de aceea, este bine sa urmaresti redresoarele cat mai mici, care cantaresc pana in 3 kg.

Evident, daca nu ai nevoie de portabilitate si consideri ca vei folosi redresorul doar in garaj, atunci acest aspect nu este chiar atat de important.

3. Amperii pentru incarcare

De regula, in specificatiile produsului poti descoperi valori intre 2 si 45A atunci cand vine vorba despre acest aspect. In functie de aceasta valoare, vei putea sti cat de repede urmeaza sa incarci bateria. Cele mai populare valori sunt cele medii, de 10-12 A. Acestea ofera o incarcare in aproximativ 8 ore pentru bateriile autoturismelor conventionale.

Pentru cei care nu au buget foarte mare pot fi la fel de eficiente si modelele cu 4-6 amperi, insa timpul de incarcare poate sa creasca destul de mult. La o valoare de 5A, o baterie de 60Ah ( Amperi- ora) se va incarca in aproimativ 17 ore.

4. Puterea si amperajul

Sunt, de asemenea, criterii importante, care ofera informatii despre consumul redresorului si despre valoarea curentului de pornire pe care il ofera. De regula, pentru a putea da un boost necesar unui motor cu 4 sau 6 cilindri este suficient un amperaj de 300A.

5. Functii si accesorii

Un redresor bun poate sa vina la pachet cu un ampermetru, cu protectie la polarizare inversa si cu protectie la suprasarcina. Aceste elemente sunt foarte utile pentru siguranta utilizatorului si pentru eficienta produsului.

De asemenea, poate sa aiba optiunea suplimentara de coompresor si sa umfle automat anvelopele. Cu cat mai multe accesorii si functii, cu atat mai bin, in conditiile in care gradul de siguranta in trafic poate sa creasca in mod evident.

Top Produse 2023

Avantaje
  • kit cu cleste pt conectare la acumulator
  • clasa de izolatie H
Dezavantaje
  • un pic mai greu decat alte modele (5.2 kg)

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *