Cel Mai Bun Scaun de Birou Ergonomic

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi)
Încarc...

Foarte multi petrec mult timp, daca nu chiar cea mai mare parte a zilei, la birou sau pe scaun in fata calculatorului. Se stie ca lipsa de miscare poate dauna sanatatii, dar in primul rand trebuie sa ne asiguram ca avem cele mai bune conditii de lucru, care sa nu ne afecteze sanatatea.

Un scaun de birou trebuie sa nu ne deformeze coloana vertebrala sau sa produca dureri de spate, sa nu genereze probleme cu vederea din cauza pozitiei gresite fata de monitor, si sa fie confortabil, pentru a face munca la birou placuta.

Ce inseamna ergonomic?

Ergonomic inseamna ca produsul a fost special gandit, proiectat si testat pentru a  asigura confort sporit in utilizare.

cel-mai-bun-scaun-de-birou

Ghidul cumparatorului

1. Forma si Dimensiuni

Asigurati-va ca are dimensiunile si toate elementele dorite (spatar spate, suport pentru cap (tetiera), manere).

2. Reglabil

Este foarte important sa fie reglabil, pentru a il ajusta dupa nevoile fiecarui utilizator sau pentru a-l personaliza dupa forma corpului dvs. Trebuie sa il puteti regla pe inaltime, pentru a nu sta aplecat sau cu picioarele in pozitie incorecta. Este ideal ca si manerele sa poate fi reglate pe inaltime, pentru a avea o pozitie cat mai corecta a coatelor. Daca aveti probleme cu coloana, cumparati unul cu suport lombar ajustabil.

Scaunele ieftine nu sunt reglabile sau au limitari in aceasta privinta.

3. Gama de miscari

Spre deosebire de scaunele fize, un scaun de birou trebuie sa aiba roti mobile, sa se poate roti cu pana la 360 de grade.

4. Pozitia membrelor

Asigurati-ve ca partea de jos va permite sa pozitionati si sa mutati picioarele cu usurinta. Este ideal sa va ofere libertate de miscare a membrelor inferioare.

5. Materiale

Pielea asigura un confort sporit si este rezistenta in timp, pastrandu-si calitatea. Mai exista scaune de birou din imitatie de piele sau material textil. Pielea naturala si materialul textil sunt cele mai recomandate, de asemenea este bine ca spatarul sa aiba orificii pentru a permite o ventilatie naturala din spate.

6. Greutatea maxima suportata

Daca aveti peste 100 kg, asigurati-va ca scaunul suporta greutatea dvs. Exista modele care suporta si peste 100 kg.

7. Alte caracteristici

 • design: o culoare inchisa, sobra este preferata de barbati si este mai usor de intretinut. Exista si modlee de culoare deschisa cum ar fi alb, crem, preferate mai ales de catre femei.
 • intretinere: verificati cum se curata, daca este lavabil (se curata cu apa) sau cu carpa moale ori solutii de curatat.

Top Produse 2023

Avantaje
 • spatar ergonomic
 • picior din otel
 • roti mobile
 • cotiere
 • raport calitate-pret
Dezavantaje
 • este din piele sintetica, nu naturala
Avantaje
 • ergonomie dusa la extrem
 • reglabil
 • suport lombar, tetiera
Dezavantaje
 • pret ridicat (gama high-end)

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *