Cel Mai Bun Aer Conditionat de 18000 BTU

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...
Ce caracteristici sa urmaresti pentru a alege dintre cele mai bune aere conditionate de 18000 BTU? Care este cel mai bun aer conditionat de 18000 BTU?

Achizitia unui aparat de aer conditionat poate sa insemne o sesiune importanta de informare. Daca vrei sa racesti o camera de dimensiuni destul de mari ( peste 35 de metri patrati ) cel mai potrivit aparat este unul cu o putere de minim 18000 BTU. BTU este o unitate de masura adoptata in Europa si, in principiu, pentru fiecare 500 BTU sunt raciti in mod eficient 2 metri patrati. Evident, valorile pot sa difere foarte mult in functie de o serie de aspecte. Spre exemplu, conteaza modul in care este izolata locuinta sau numarul de persoane care folosesc incaperea.

Ghidul cumparatorului

1. Tipul (dupa numar de splituri)

De regla, atunci cand vorbim despre o putere asa de mare putem alege intre aparate split sau multi split. Aparatele split au o unitate interioara si una exterioara in timp ce aparatele multisplit au doua sau mai multe unitati interioare. Avantajul celor din urma este faptul ca pot oferi un randament excelent si pot raci mai multe camere in acelasi timp. Exista si aparate mobile sau de tavan, insa acestea nu au o putere atat de mare.

2. Tehnologiile folosite

Daca vorbim despre aparatele de aer conditionat moderne, descoperim o multime de tehnologii interesante, printre care tehnologia inverter care asigura un consum redus de energie si o eficienta foarte mare sau tehnologiile moderne care permit controlul aparatului de la distanta prin intermediul Wi-Fi. De regula, brandurile mari, precum Samsung sau Whirlpool folosesc mai multe astfel de tehnologii si sunt, automat, mai eficiente. Evident, costurile sunt mai mari in ceea ce le priveste.

3. Clasa energetica

Aceasta se refera la consumul de curent electric si iti recomand sa alegi un produs cu clasa A, A+ sau A++. Clasa B, C .. sau literele urmatoare din alfabet inseamna un consum mai mare, si, implicit un cost mai mare cu energia.

4. Brandul

Ca tot am vorbit de brand, exista cateva nume mari care produc aparate de aer conditionat iar acestea sunt Samsung sau Whirlpool ( producatori care se axeaza pe o varietate mare de produse ) sau Daikin si Gree, producatori focusati pe aparatele de aer conditionat. De asemenea, pot fi descoperiti si producatori ceva mai micuti, cum ar fi Gree, Vortex. Indiferent de brandul pentru care optezi, inainte de a lua o decizie este bine sa te asiguri ca este unul de incredere ( poti gasi foarte multe informatii pe forumurile de specialitate).

5. Alte aspecte

 • La achizitia unui aparat de aer conditionat mai conteaza si alte elemente, cum ar fi tipul filtrelor, aspectul unitatii interioare sau modul in care este controlat. Este important sa te asiguri ca puterea este cea potrivita pentru tine si sa investesti intr-un aparat eficient pe termen lung.
 • montajul: verifica in cat timp se face si cat costa instalarea (unele modele sunt cu montaj inclus)

Top Produse 2023

Avantaje
 • clasa A++
 • include kit de instalare
 • filtru lavabil
 • pret
Dezavantaje
 • nu are control prin smartphone
Avantaje
 • consum mic (clasa A++)
 • Wi Fi pentru control de la distanta de pe mobil
 • filtre de calitate
 • design
 • garantie 3 ani
Dezavantaje
 • pret peste medie

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *