Cel Mai Bun Aer Conditionat Dublu Split / Multisplit

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars voturi
Încarc...

Aerul conditionat a incetat de multa vreme sa fie un moft, fiind o adevarata necesitate in zonele in care temperaturile din timpul verii ajung la valori greu de suportat. Achizitia aparatului perfect, insa, poate sa genereze o serie de intrebari. O prima intrebare este daca sa se opteze pentru aparate Single split sau multisplit.

Atunci cand ne referim la aparatele de aer conditionat clasice, de perete, avem de ales intre variante split, cu o singura unitate interioara si una exterioara sau variante dublu split sau multisplit, cu o unitate exterioara si mai multe unitati interioare.

Varianta multisplit este foarte avantajoasa daca vrei confort termic in toate incaperile casei, insa nu doresti sa investesti foarte multi bani in asta. De regula, aparatele de aer conditionat multisplit sunt foarte puternice, majoritatea depasind 24000 BTU.

Ghidul cumparatorului

1. Puterea sau capacitatea de racire

Este cel mai important element, deoarece decide cat de eficient este aparatul. Masurata in BTU, puterea se decide calculand volumul fiecarei incaperi, analizand modul in care aceasta este mobilata si de asemenea, analizand tipul de izolatie termica. In principiu, o regula standard este de a avea 500 BTU pentru fiecare 2 metri patrati de incapere.

Regula nu este una 100% exacta, insa, in conditiile in care inaltimea poate sa difere foarte mult, izolatia poate sa fie buna sau mai putin buna si numarul de persoane dintr-o camera poate sa influenteze si el foarte mult temperatura.

2. Calitatea filtrelor

Filtrul este unul dintre elementele esentiale ale unui aparat de aer conditionat. Brandurile mari doteaza aparatele cu filtre cat se poate de interesante, care pot elimina mucegaiul, alergenii si evident, praful. Asigura-te ca filtrul pe care il are aparatul pentru care optezi este de buna calitate, poate sa fie spalat sau inlocuit cu usurinta si este eficient.

3. Silentiozitate

Nu doar confortul termic este important, ci si confortul fonic. Urmareste ca aparatul de aer conditionat pe care vrei sa il cumperi sa nu produca un zgomot mai mare de 35 de decibeli, deoarece poate sa devina deranjant.

4. Aspect

Un aparat de aer conditionat aspectuos poate sa schimbe foarte mult fata unei incaperi. Este bine sa optezi pentru o solutie futurista si cat mai simpla. Dimensiunile reduse sunt si ele de apreciat, mai ales in camerele care sunt deja destul de mici si de ingramadite.

Vezi lista produse pe eMag

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *