Cea Mai Buna Masina de Spalat Automata

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (21 voturi)
Încarc...

Masina de spalat automata este prezenta in majoritatea locuintelor si reprezinta o modalitate eficienta si cu un cost relativ redus, de a mentine hainele curate si fara bacterii. Oferta este mare si este recomandat sa tii cont de aceste criterii atunci cand alegi cea mai buna masina de spalat rufe. Exista mai multe tipuri, cum sunt acelea frontale, verticale, cu uscator sau fara, semi automate, slim sau mai putin inguste. Estential este ca masina sa spele bine, repede, fara zgomot si sa consume cat mai putin curent, apa si detergenti.

cele-mai-bune-masini-de-spalat

Ghidul Cumparatorului

Ce caracteristici sa urmaresti pentru a alege dintre cele mai bune masini de spalat? Care este cea mai buna masina de spalat rufe?

1. Tipul de masina si Spatiul

Exista 2 tipuri de masini de spalat, dupa cum introduci rufele si spatiul pe care il ocupa:

 • frontale: (cuva se deschide din fata, hubloul este din plastic si poti vedea inauntrul masinii) – vezi lista.

masina-spalat-frontala

 • verticale: sunt mai inguste si au fost concepute pentru a satisface necesitatile locuintelor cu spatii mici, deci ocupa mai putin loc decat cele frontale. Capacul se afla in partea de sus, accesul la rufe se face mai greu si nu aveti vizibilitate inauntru pe parcursul spalarii – vezi lista.

masina-spalat-verticala

Daca nu aveti constrangeri de spatiu, cea frontala este cea mai buna intrucat ofera niste avantaje in plus cum sunt: capacitatea mai mare de spalare, panou de control mai accesibil, vedeti prin geam ce se intampla inauntru.

Intai masurati locul in care veti amplasa masina, pentru a va asigura ca aveti loc pe latime si adancime. Nu uita ca trebuie conectare la priza si la reteaua de apa rece.

2. Capacitatea de spalare

Dupa ce ati decis ce tip de masina veti cumpara, trebuie sa aveti in vedere capacitatea de spalare. Aceasta arata cate kilograme de rufe se pot spala intr-o „singura tura” si este inscrisa pe fisa oricarui produs. Media este la 5 kg si este suficienta pentru familii de 4 persoane. Daca aveti familie mai mare sau stiti ca spalati multe rufe (daca aveti copii mici, se face sport etc.), precum si spatiu, puteti sa luati si o capacitate ceva mai mare, respectiv de 6-7 kg.

3. Consumul si costurile

Daca la frigidere va aratam ca nu conteaza mult consumul, trebuie sa stii ca masina de spalat consuma destul de mult curent si apa. Consumul de energie electrica este mai important intrucat curentul este mult mai scump decat apa. La apa nu se simte in factura, dar este bine ca sa spele cu mai putina apa pentru a proteja mediul.

Pentru a alege o masina economica, consumul de  curent electric, apa si detergent trebuie luate in considerare atunci cand cumparati masina. Cele mai bune si economice masini de spalat rufe au clasa A (A+++, A++, A+), ceea ce inseamna ca vor consuma mai putin curent electric, deci factura de energie va fi mai mica. Cu cat inaintam in alfabet (B, C, D, E, F, G) consumul de curent creste, deci alege o masina cu clasa A.

4. Programele de spalare

Aceste produse au mai multe programe de spalare, mai important decat acestea fiind usurinta cu care faci setarile, ca sa nu pierzi mult timp cu cartea tehnica. Este bine ca panoul de control sa fie cat mai simplu, pentru o utilizare usoara.

Verifica sa aiba program rapid si economic pentru a il folosi la rufe mai putin murdare si a avea astfel un consum mic si un timp de spalare redus. Sunt utile programele pentru rufe delicate, lana, bumbaci. Este utila si functia de pornire intarziata pentru a o programa sa porneasca la o anumita ora, de ex. cu 1h inainte de a ajunge dvs. acasa.

5. Alte caracteristici importante

 • viteza de centrifugare se exprima in rotatii pe minut (RPM) si arata cat de repede se poate roti cuva cand se storc rufele. Cu cat viteza este mai mare, cu atat rufele ies mai uscate (si ceva mai sifonate) – oricum scutura-le si intindele un pic cand le pui la uscat. Viteza de centrifugare este de obicei reglabila. 1000 RPM este suficient, dar puteti lua si cu viteza mai mare, pentru a le scoate aproape uscate.
 • zgomotul este un alt factor care trebuie luat in seama, deoarece masina de spalat are programe si de 1-2 ore, nu numai rapide de 30 minute; deci e important sa aiba un nivel scazut de zgomot, verificati iar in specificatiile tehnice acest aspect, sa fie sub 76 db. Cea mai silentioasa masina de spalat are sub 60 db.
 • panoul de control: sa fie simplu, intuitiv, ideal cu afisaj electronic
 • garantia: fiind o investitie, asigurati-va ca primiti cel putin 2 ani garantie la produs.

Avand in vedere aceste aspecte, va sugeram sa cautati online o masina de spalat ieftina si buna. Pe internet puteti sa cititi pareri si opinii, chiar sa beneficiati de oferte si reduceri de pret.

Top Produse 2023

Avantaje
 • clasa A+++
 • capacitate mare (8 kg)
 • viteza de stoarcere 1400 RPM
 • raport calitate - pret
Avantaje
 • consum mic, clasa A+++
 • capacitate mare, 7 kg de rufe
 • 1200 RPM viteza centrifugare
 • afisaj LED
 • silentioasa
 • garantie 2 ani
Dezavantaje
 • pretul nu este cel mai mic, dar ofera performanta

Arctic APL71022BDW0 – Frontala

Avantaje
 • consum mic, clasa A+++
 • capacitate mare, 7 kg de rufe
 • pret mic
Dezavantaje
 • 1000 RPM viteza centrifugare, dar este suficienta de cele mai multe ori
 • panou de comanda mecanic

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *