Cea Mai Buna Hota Telescopica

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi)
Încarc...
Ce caracteristici sa urmaresti pentru a alege dintre cele mai bune hote telescopice? Care este cea mai buna hota telescopica?

Hota telescopica este ceva mai scumpa, dar se incadreaza mult mai bine in mobila de bucatarie si nu va ocupa un loc ostentativ. In timpul gatitului la aragaz sau plita, se elimina vapori cu particule de grasimi care se depun pe pereti sau diverse obiecte din bucatarie, de aceea hota este un electrocasnic foarte util. In plus, elimina si mirosurile sau fumul care se pot raspandi in incaperile conexe. Daca te intrebi ce sa cumpar, ce recomandati, cum ori unde gasesc hote telescopice ieftine si bune de vanzare, citeste acest articol.

cea-mai-buna-hota-telescopica

Ce este hota telescopica?

Inseamna acel tip de hota care are o parte (de obicei jumatate) culisanta, fiind ideala pentru a fi incorporata in mobila. Avantajul este ca nu ocupa mult loc si „nu incarca” bucataria din punct de vedere vizual. In comparatie cu o hota piramidala, ocupa mult mai putin spatiu.

Ghidul cumparatorului

1. Latimea

In mod obisnuit, cele mai multe modele au o latime de 60 cm, dar exista si modele mai late (90 cm) si cateva mai inguste (50 cm). Tine cont ca pentru a fi eficienta la mazim, este bine ca latimea hotei sa depaseasca latimea aragazului sau plitei cu 10 cm pe fiecare parte.

2. Tipul de evacuare

  • cu tubulatura: vaporii sunt evacuati printr-o tubulatura ce da spre exterior. Este cea mai eficienta metoda.
  • cu recirculare (fara evacuare): aerul este filtrat, apoi trimis inapoi in incapere. Este aproape la fel de buna ca aceea cu evacuare in exterior, dar este mai folosita in bucataria unde nu ai posibilitatea sa pui tub de evacuare.

3. Capacitate de absorbtie / Puterea

Capacitatea de absorbtie se exprima in mc/h (metri cubi pe ora) si exprima cati metri cubi de aer poate filtra hota respectiva intr-o ora.

Cum se calculeaza? (Lxlxh) x 10 (inmultesti lungimea x latimea x inaltimea bucatariei), apoi inmultesti rezultatul cu 10. De exemplu, 4m lungime x 3m latime x 2m inaltime = 24. Dupa cum spuneam, acest rezultat il inmultiti cu 10, deci 24×10 = 240 mc (metri cubi).

4. Numarul de motoare

  • 1 motor: mai silentioasa si rezistenta in timp
  • 2 motoare: de obicei mai puternica, dar face mai mult zgomot.

Ideea e ca 2 motoare nu inseamna neaparat mai bine, recomandarea este una cu 1 motor, dar puternic (sunt mai scumpe) sau una cu 2 motoare (pret mai mic) dar sa te uiti la nivelul de zgomot.

5. Materialul si culoarea

Exista modele din inox sau din tabla emailata de culoarea alb sau negru. Exista si alte culori, dar cea alba si hota telescopica neagra sunt cele mai populare. Inoxul este mai rezistent, dar mai scump. Daca iti achizitionezi una incorporabila, asorteaz-o cu plita si/sau cuptorul incorporabil.

6. Filtre si consumabile

Orice hota are filtre pentru a retine grasimile si alte reziduuri. Filtrele metalice au avantajul ca se pot spala si refolosi, dar nu vor fi atat de eficiente ca unul din carbon sau material textil. Exista hote care combina ambele tipuri.

7. Alte caracteristici importante

  • nivelul de zgomot: dat fiind ca functioenaza mult timp, este bine sa fie silentioasa, deci verifica nivelul de zgomot.
  • iluminarea: becurile cu halogen sau tip led dau o lumina uniforma, puternica si placuta
  • controlul: poate fi mecanic sau digital. Unele modele au si display electronic.
  • treptele de putere: verifica sa aiba minim 3 nivele de putere
  • garantia: alege un produs cu garantie minim 2 ani

Avand in vedere aceste aspecte, va sugeram sa cautati online o hota telescopica incorporabila ieftina si buna. Pe internet puteti sa cititi pareri, opinii, recomandari si chiar sa beneficiati de oferte si reduceri de pret.

Top Produse 2023

Avantaje
  • putere de absorbtie mare
  • iluminare cu halogen
  • silentioasa
  • filtru metalic
Dezavantaje
  • pret peste medie
Avantaje
  • iluminare cu halogen
  • control electronic prin atingere
  • indicator saturatie filtre

Cele mai populare marci sunt Beko, Gorenje, Hansa, Bosch, Whirlpool, Pyramis, Electrolux, Arctic, Franke.

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *