Cea Mai Silentioasa Hota

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...
Ce caracteristici sa urmaresti pentru a alege dintre cele mai silentioase hote? Care este cea mai silentioasa hota?

O hota de bucatarie este un dispozitiv necesar in absolut orice casa, cu atat mai mult in cele in care se gateste mult. Rolul sau este acela de a filtra sau de a elimina aerul rezultat de prepararea termica a mancarurilor si de asemenea, in plan secundar, de a proteja peretii si piesele de mobilier. Nu vom insista pe avantajele oferite de hota, ci vom incerca sa descoperim acele criterii care o fac cat mai eficienta.

Zgomotul este un factor enervant atubnci cand faci mancare intrucat trebuie sa fie o activitate placuta, relaxanta  iar o hota poate produce mult zgomot.

Atentie: desi paradoxal la prima vedere, hota cu 2 motoare este mai silentioasa decat cea cu 1 motor intrucat este eficienta la turatii mici (iar atunci zgomotul mai mic). Cu alte cuvinte, pentru a genera puterea necesara se folosesc 2 motoare la turatii mai mici in loc de unul singur la turatie mare (ceea ce inseamna zgomot mai mare).

Un prim criteriu de care trebuie sa tii cont, chiar daca de multe ori nu este relevant pentru eficienta, este nivelul de zgomot. Oricat de buna ar fi hota, aceasta poate sa devina foarte zgomotoasa, lucru ce are un impact serios asupra confortului psihic.

Daca iti doresti sa eviti orice tip de problema este bine sa te asiguri ca hota pe care o achizitionezi nu depaseste nivelul de 55 de decibeli, chiar si atunci cand este setata pe nivelul maxim de absorbtie. Exista si variante care au zgomot mult mai mare, de pana la 70 de decibeli, insa acestea trebuie evitate, indiferent de modul in care sunt construite. 

Ghidul cumparatorului

1. Dimensiunile

Dimensiunea hotei reprezinta un alt criteriu important care poate sa contribuie serios la eficienta. Acestea trebuie sa se incadreze perfect in spatiul bucatariei insa in acelasi timp trebuie sa acopere tot necesarul de absorbtie. Regula principala este ca hota sa fie ceva mai mare decat suprafata aragazului, insa daca acest lucru nu se poate, incearca sa te orientezi spre aspecte precum capacitatea.

2. Capacitatea

In specificatiile tehnice, capacitatea este notata in metri cubi pe ora. Practic, reprezinta cantitatea de aer pe care hota o poate evacua intr-o ora. Pentru a stabili cu exactitate capacitatea de care ai nevoie este bine sa inmultesti volumul incaperii cu 10.

Atentie: lasa geamul un pic deschis cand folosesti hota cu evacuare, pentru a crea tiraj natural si a spori eficienta.

3. Calitatea filtrului

Nu in ultimul rand trebuie sa tii cont de calitatea filtrelor. Daca doresti o solutie pe termen lung, este bine sa alegi filtre lavabile, realizate din metal, deoarece vor rezista chiar si cativa ani de zile. Daca iti doresti o investitie mai mica initial, filtele de unica folosinta sunt cele mai potrivite.

4. Alte caracteristici

Micile detalii fac diferenta, de cele mai multe ori. Cu cat hota pentru care optezi are mai multe dotari, cu atat este mai bine. Aici putem include si elemente precum ecranul ce ofera informatii, dar si termostatul sau dotarea cu un numar cat mai mare de viteze. O hota eficienta are, de regula, doua sau 3 viteze, permitandu-ti sa controlezi foarte usor modul in care functioneaza.

  • iluminare: este utila iluminarea plitei (becurile led sunt foarte bune, dar cresc pretul hotei
  • montaj: verifica cum se monteaza, daca trebuie sa dai gaura in perete, daca include tubulatura de evacuare sau trebuie cumparata separat

Top Produse 2023

Avantaje
  • silentioasa 58 db
  • filtru de grasime
  • pret bun

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *