Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home2/r51177vega/topproduse.ro/blog/wp-content/themes/schema/options/php-po/php-po.php on line 187
Cel Mai Bun Congelator Vertical | Top 2023 - TopProduse

Cel Mai Bun Congelator

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi)
Încarc...

Congelatorul este folosit pentru a pastra pe termen lung alimentele, in cele mai bune conditii si fara riscul de a se strica. Frigiderul are si o parte de congelator, dar de multe ori aceasta este insuficienta pentru familiile numeroase ori care pregatesc cantitati mai mari de alimente (legume, carne) pentru a le avea la dispozitie iarna sau vara.

In functie de cum aveti spatiu, puteti opta pentru un congelator vertical sau puteti achizitiona o lada frigorifica.

Cel Mai Bun Congelator Vertical

Ghid de Achizitie

Intrucat este o investitie considerabila, cele mai ieftine congelatoare verticale incepand de la 700 lei pentru un volum decent, va invit sa tineti cont de aceasta lista de criterii.

1. Volumul (capacitatea de depozitare) si Dimensiunile

Intai de toate trebuie sa estimati volumul maxim de alimente pe care le veti pune la congelat si sa va decideti asupra volumului sau capacitatii congelatorului. Acesta se exprima in litri si incepe de la sub 100 de litri pentru congelatoarele mici si poate ajunge pana la peste 450 de litri. Intotdeauna uitati-va la volumul net din fisa tehnica, intrucat cel brut include si peretii congelatorului care pot fi grosi.

Dupa ce ati ales volumul, verificati dimensiunile din fisa tehnica si asigurati-va ca aveti loc suficient pentru a-l amplasa in locuinta.

2. Compartimentarea

Foarte important este si cum este compartimentat spatiul (volumul net), aceasta ajutand la un acces rapid la pungile cu alimente. Cele mai populare congelatoare au intre 5 si 7 sertare si este preferabil sa fie transparente, pentru a vedea usor continutul acestora, fara a tine foarte mult usa deschisa si a urca temperatura interioara.

3. Sistemul de inghetare NO FROST

In timp ce produsele clasice racesc cu freon, au aparut pe piata frigidere si congelatoare no frost, adica fara gheata. Aceasta inseamna ca racirea se face cu aer, deci nu se va forma gheata. De aici rezulta mai multe avantaje: pungile nu se lipesc intre ele (le puteti scoate/muta mai usor) si, nemaiformandu-se gheata aceasta nu va manca din volumul util si nu mai necesita dezghetare periodica. Aceste congelatoare sunt mai bune, dar pretul de vanzare este mai mare.

4. Capacitatea de congelare

Aceasta se exprima in kilograme per 24 de ore si inseamna cate kilograme de alimente poate congela in 24 de ore. este utila mai ales in situatia in care puneti multe alimente deodata la congelat, cum ar fi pungi cu carne de porc etc.

5. Alte Caracteristici

  • autonomia fara curent se exprima in numar de ore si ne arata cat timp poate pastra alimentele in conditii propice daca se ia curentul electric. Luati un produs cu cel putin 4 ore autonomie intrucat nu se stie niciodata.
  • alarma sonora pentru cazul in care uitati usa deschisa este foarte utila pentru a preveni dezghetarea accidentala.
  • zgomot: verificati ca sa aiba un zgomot cat mai redus, mai ales daca il veti amplasa intr-un loc unde va poate deranja. Nivelul zgomotului se exprima in decibeli (db) si este inscris pe fisa tehnica a produsului
  • maner: verificati ce fel de maner are la usa si daca va simtiti confortabil cu acesta
  • sistem de congelare / inghetare rapida: aceasta functionalitate inseamna ca produsul are un compartiment unde va congela foarte rapid alimentele nou introduse (pe care le veti muta ulterior in alt compartiment).
  • sistem antibacterian, intalnit mai ales la Arctic, inseamna ca membrana (cauciucul) de pe usa este tratat cu substante care impiedica depunerea si formarea bacteriilor
  • termostat reglabil permite alegerea intre diferite nivele de temperatura
  • cuburi de gheata: tavi sau forme speciale, sunt utile daca aveti nevoie sa faceti si gheata
  • usi reversibile: va permite sa schimbati sensul de deschidere a usii
  • garantia: alege un produs cu o perioada de garantie de minim 2 ani

De Ce Sa NU Tii Cont?

Nu te focusa asupra consumului de curent electric intrucat acesta este mic la frigidere si congelatoare. Asa cum calculam si explicat in ghidul despre frigidere la sectiunea „Consum”, nu veti plati mai mult de 20 de lei pe luna pentru congelator mare, deci este un factor minor de luat in considerare si trebuie sa va uitati mai mult la celelalte aspecte care va aduc avantaje mai mari. Cele mai economice congelatoare sunt cele cu clasa A++ si A+, dar diferenta este mica intre ele, la aceeasi capacitate.

Top Produse 2024

Avantaje
  • no frost
  • 6 sertare
  • avertizare usa deschisa
  • garantie 4 ani
Dezavantaje
  • pret peste medie

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *