Cel Mai Bun Aspirator

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 voturi)
Încarc...

Aspiratorul este unul din cele mai folosite dispozitive pentru curatenie. Un produs de calitate nu numai ca usureaza munca, dar este eficient in indepartarea cat mai completa a prafului din apartament. Daca va intrebati ce aspirator sa cumpar, este bine sa va decideti mai intai asupra tipul de aparat care va convine, intrucat sunt cateva tehnologii pe piata.

cel-mai-bun-aspirator

Ghidul Cumparatorului

Ce caracteristici sa urmaresti pentru a alege dintre cele mai bune aspiratoare? Care este cel mai bun aspirator de praf?

1. Tipul de aspirator

Asa cum va spuneam, exista cateva tipuri de aspiratoare si acesta trebuie sa fie primul pas cand alegeti aspiratorul potrivit locuintei dvs.

Aspiratorul cu Sac

Praful este colectat intr-un sac, iar cand sacul se umple de praf, sunteti avertizat printr-un indicator luminos sa schimbati sau sa goliti sacul.

 • cu sac de hartie: sunt saci de unica folosinta, dezavantajul este ca veti cheltui bani cu cumpararea sacilor si este posibil sa nu gasiti, cateodata, desi exista sacii universali. Avantajul este ca, aruncand sacul cu totul, nu mai ramane praf deloc pe in aspirator.
 • cu sac textil: acest tip de sac este refolosibil, deci il goliti si il scuturati bine, apoi il refolositi. Oricat l-ati scutura, tot vor mai ramane urme de praf.

Aspiratorul Fara Sac

 • cu recipient de plastic: este eficient, usor de golit si nu pastreaza praf dupa golire, intrucat se spala foarte usor. In loc de sacul clasic, are un recipient de colectare din material plastic. De asemenea, nu cheltuiti bani cu saci de rezerva (de hartie sau textili).
 • cu filtrare prin apa: nu are sac, ci are un recipient de plastic in care puneti apa, iar praful este retinut automat in apa, cand trece pe acolo. Are o eficienta mai mare in a retine praful.
 • cu spalare: este un aspirator mai complex, care spala covoare sau pe jos. Teava si peria au un furtun prin care curge lichid cu detergent pe pardoseala, iar apoi peria trage mizeria, deci efectueaza si o spalare. Acestea sunt mai scumpe si sunt indicate pentru a curata locuinte unde sunt copii mici, animale de casa sau se fac pete frecvent.

Recomandarea mea este aspiratorul fara sac, cu recipient din plastic. Scapati de bataia de cap data de cautarea sacilor de rezerva si costurile aferente. Recipientul se goleste foarte usor si,mai ales, se spala usor, pentru a nu mai ramane praf in aspirator. Eficienta este ridicata si gasiti produse la un raport calitate/pret foarte bun. Vezi lista pe eMag. Mai exista aspiratoare auto si manuale, de bucatarie, pentru curatarea firimiturilor de pe masa.

2. Puterea motorului si Puterea de aspirare

Puterea motorului se exprima in Watt si conteaza mai mult la consumul de curent, deci o putere mai mare va consuma mai mult. O putere mai mare va aspira si mai bine, dar nu intotdeauna puterea de aspirare este proportionala cu cea a motorului, de aceea importanta este si puterea de aspirare la perie – aceasta exprima cat de puternic trage aspiratorul la nivelul periei.

In general puterea este reglabila, deci recomandam o putere cat mai mare, intre 1300 si 1600W putere la motor, pentru a putea aspira scamele de pe covoare sau suprafetele mai pretentioase.

3. Clasele de eficienta si Zgomot

Pe fisa produsului sunt trecute mai multe clase de: consum de energie electrica, emisiile de praf, curatarea covoarelor, precum si curatarea suprafetelor dure. Alege tot timpul o litera (clasa) cat mai aproape de inceputul alfabetului, adica A, desi nu veti gasi niciun produs care sa le aiba pe toate A, nici macar B sau C.

Zgomotul este influentat de puterea motorului, dar si de cat de antifonat este aspiratorul. Modelele mai scumpe ofera un nivel de zgomot mai redus, il gasiti in specificatiile tehnice exprimat in decibeli (db).

4. Ergonomie / Functii / Accesorii incluse

Este important ca sa manuiti foarte usor aspiratorul. Cele mai bune produse sunt gandite si testate pentru a fi cat mai usor de manevrat si sa ajunga cu usurinta in zonele mai greu accesibile. Mai toate aspiratoarele includ filtrul HEPA, care retine particulele microscopice si alergenii, protejeaza motorul si adauga un alt strat de filtrare a prafului care ar putea scapa sacului sau recipientului de plastic.

Importanta este si lungimea cablului, precum si butonul pentru tragerea automata a acestuia cand terminati curatenia si strangeti aspiratorul.

Periile incluse sunt de asemenea importante. Verificati ce tipuri de perii sunt incluse, este necesara un mare pentru covoare si pardoseli, dar si una mica pentru canapele si spatii inguste.

5. Capacitatea sacului

Este capacitatea/volumul sacului sau a recipientului in care se aduna praful. O capacitate mai mare este mai buna, pentru a nu il goli si curata foarte des.

Cele mai bune aspiratoare sunt cele fara sac textil, ci cu recipient din plastic (denumite generic „fara sac”). Recipientul din plastic este cel putin la fel de eficient ca si sacul, se mentine curat printr-o spalare simpla si este refolosibil, deci nu aveti cheltuieli suplimentare cu sau batai de cap cu inlocuirea sacului si cumpararea unora noi.

Top Produse 2021

Avantaje
 • filtrare buna
 • manevrabilitate usoara
 • accesorii multiple
Dezavantaje
 • pret peste medie
Avantaje
 • filtru Hepa
 • rezervor 2 litri
 • 170 W putere de aspirare la perie
 • puternic, silentios, manevrabil
 • pret mic
Dezavantaje

Cele mai bune aspiratoare de apartament au o putere mare pentru a aspira cele mai mici particule, inclusiv par de animale. Daca doriti o filtrare cat mai mare a prafului, puteti lua in considerare unul cu filtrare a prafului prin apa – iata o lista pe emag.

Cel mai bun tip de aspirator este cel cu recipient din plastic intrucat este usor de folosit si scapati repede de praf prin spalarea recipientului – vezi lista.

Daca aveti un buget mare, trebuie sa stiti ca exista si tipul de aspirator inteligent sau robot, care face curat singur – vezi lista pe emag.

Daca aveti un buget redus, cautati ceva ieftin sau la cel mai mic pret, exista modele mai ieftine – vezi aici lista.

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *