Cel Mai Bun Mop cu Aburi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 voturi)
Încarc...

 Ingrijirea locuintei este o activitate constanta si importanta pentru fiecare dintre noi. Curatarea pardoselii se face de obicei cu matura si mopul sau cu un aspirator, dar de ceva vreme se folosesc si se recomanda folosirea unui mop electric care genereaza aburi. Acest tip de dispozitiv are un recipient unde se pune apa si functioneaza cu curent electric.

Marele avantaj este ca aburul fierbinte care ajunge pana la 100°C distruge microbii si alte microorganisme, inmoaie si curata petele cu usurinta, fara a deteriora pardoseala, indiferent ca e parchet ori gresie.

cel-mai-bun-mop-cu-aburi

Este folosit mai ales de cei care au copii mici care se joaca pe jos, de cei care au animale de companie, dar este recomandat pentru fiecare intrucat aburul cald va distruge microbii si va sterge petele.

Se foloseste dupa ce ai dat cu aspiratorul clasic si ai adunat mizeria de dimensiuni mari.

Ghidul Cumparatorului

1. Puterea / Timpul de incalzire

Cu cat este mai mare puterea, cu atat mopul va produce abur mai repede. In general gasiti intre 1.000 si 1.600 de watt. Timpul de incalzire, adica in cat timp puteti incepe sa il folositi, trebuie sa fie cat mai mic, pentru a avea un randament ridicat. Mopurile performante produc aburul necesar si in 30 de secunde.

mop-aburi-1

2. Capacitatea Rezervorului

Aburul este produs prin incalzirea apei pe care dvs. o puneti in rezervor. Un rezervor mai mare va permite sa curatati cu mopul mai mult timp, fara a fi nevoie sa il reumpleti cu apa. In general, aceste dispozitive au intre 0.3 si 1  litru capacitate. Rezervoarele de dimensiuni mai mici contribuie in schimb la o greutate mai mica a aparatului si,implicit. la o manevrabilitate mai usoara.

Unele produse au si rezervor pentru detergent unde va trebuie sa puneti un detergent special, dar cele mai multe curata si lasa pardoseala curata si aproape uscata fara detergenti.

3. Greutatea si Manevrabilitatea

Fiind ca si concept un mop, desi are anumite caracteristici de aspirator, acest dispozitiv trebuie sa poata fi manevrat cu usurinta, sa fie tras peste tot in camera, precum si sa fie bagat pe sub mese, dulapuri si in alte spatii inguste ori colturi. In medie greutatea este de 4 kg.

Partea de jos a aparatului, care intra in contact cu pardoseala, este bine sa fie rotativa complet, adica la 360⁰, ca sa puteti sa schimbati cu usurinta unghiul si sa faceti curat foarte repede.

4. Alte caracteristici

  • recipientul de apa este bine sa fie detasabil, pentru a il reumple cu usurinta
  • alimentarea cu curent este bine sa fie la retea, pentru a asigura putere si randament maxime
  • cablul de alimentare trebuie luat si el in calcul, un cablu mai lung ajutandu-va sa curatati totul repede.
  • sistemul de stocare a cablului permite strangerea cu usurinta a cablului de alimentare, fara a se incurca, pentru a ocupa cat mai putin spatiu de depozitare si pentru a il derula usor cand folositi mopul
  •  accesorii: verificati cate si ce fel de lavete sunt incluse. De asemenea, unele aparate pot include duza pentru curatat covoare.

Top Produse 2023

Avantaje
  • aspirator si mop cu aburi
Dezavantaje
  • mai greu decat alte modele

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *