Cel Mai Bun Aragaz cu Cuptor Electric

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Chiar daca majoritatea romanilor sunt obisnuiti cu acele aragazuri care se alimenteaza cu gaz, atat pentru plita cat si pentru cuptor, variantele cu cuptor electric par a veni tare din urma si par a cuceri inimile pasionatilor de bucatarie. Cuptorul electric este definitia eficientei in bucatarie, fiind cea mai buna optiune pentru o temperatura constanta si pentru respectarea in totalitate a unei retete.

Din fericire, daca iti place plita cu gaz, insa vrei sa te bucuri de eficienta cuptorului electric, exista solutia aragazurilor mixte.

Achizitia unui aragaz cu cuptor electric poate sa insemne o serie de provocari si o informare destul de solida.

Ghidul cumparatorului

1. Tipul plitei

Chiar daca vizezi un cuptor de foarte buna calitate, nu trebuie sa neglijezi plita. Asa cum aminteam, poti opta pentru o plita cu gaz sau poti alege o plita electrica sau cu inductie. In principiu, toate vin cu avantaje si dezavantaje, eficienta maxima fiind oferita de plitele cu inductie.

2. Dotarile cuptorului

Ajungand la cuptor, descoperi ca sunt extrem de multe elemente de care trebuie sa tii cont pentru a te bucura de o eficienta cat mai mare:

  • Capacitate. Poti opta pentru cuptoare cu capacitate intre 30 si 70 de litri, in functie de necesitatile pe care le ai. In principiu, pentru o familie cu 3-4 membri, un cuptor de 40-50 de litri este mai mult decat suficient.

  • Programe si functii. Cu cat ai mai multe functii la dispozitie, cu atat poti gati mai usor. Sunt foarte atractive programele automate pentru gratit, grillul, rotisorul, programele create pentru a fi cat mai economice sau functia de convectie a aerului fierbinte, care ajuta la distributia optima a caldurii.

  • Ventilator: acesta ajuta la uniformizarea temperaturiii in cuptor si este foarte recomandat.
  • Autocuratare. Un alt aspect important legat de cuptor este cel al curatarii automate. Majoritatea cuptoarelor moderne se curata singure, insa modul in care o fac difera destul de mult de la produs la produs. Ceea ce trebuie sa te asiguri este ca ai parte de o curatare rapida si eficienta.

  • Siguranta. Evident, trebuie sa se tina cont si de siguranta: blocarea accesului pentru copii, piese reci pe exterior sau un timer care sa te avertizeze cand este gata mancarea, toate sunt elemente ce pot contura ideea unui aragaz perfect cu cuptor electric.

3. Aspectul

Modul in care arata aragazul conteaza si el destul de mult. Cele mai populare modele din ultima vreme sunt cele cu aspect de inox, deoarece ofera un aer futurist si modern. Acestea au inglobate o serie de detalii estetice deosebite si isi contureaza ideea de dispozitiv futurist prin display LED sau LCD ce ofera informatii utile.

4. Alte caracteristici

  • grill: grill-ul ajuta la rumenirea preparatelor si la pregatirea fripturilor
  • rotisor: nu este foarte folosit, dar daca sunteti pasionat puteti sa luati un produs cu aceasta dotare.

Top Produse 2023

Avantaje
  • grill
  • ventilator
  • tavi

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *