Cele Mai Bune Aragazuri din Inox

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi)
Încarc...

Aragazul este una dintre piesele esentiale ale bucatariei si trebuie ales cu atentie. Daca iti doresti un aspect futurist si interesant, atunci un aragaz din inox este o solutie foarte atractiva. Totusi, nu este suficient sa iei o decizie in functie de modul in care arata un produs. Pentru a te bucura din plin de eficienta, trebuie sa iei in calcul o multime de alte functii si dotari.

Ghidul cumparatorului

1. Dimensiunile aragazului

Intai de toate masoara spatiul disponibil apoi verifica latimea produsului in fisa tehnica. Dimensiunile trebuie sa se potriveasca perfect cu spatiul pe care il ai la dispozitie, in asa fel incat sa existe o potrivire totala, atat din punct de vedere functional, cat si din punct de vedere estetic.

2. Tipul aragazului

Oferta produselor din inox este extrem de bogata si vei putea descoperi mai multe tipuri, in functie de modul de alimentare. Cele mai importante doua optiuni sunt cele cu

  • alimentare pe gaz 
  • alimentare electrica (cu rezistenta sau cu inductie)

Aragazul pe gaz este cel mai ieftin si cea mai veche optiune pe care o ai la dispozitie, fiind preferata de foarte multi romani pentru flexibilitatea de care da dovada. Aproape toata lumea are gaz in locuinta iar costurile de achizitie ale unui astfel de produs sunt minime. Dezavantajul unui aragaz cu gaz este faptul ca nu incalzeste mereu uniform si poate duce la arderea mancarurilor, daca nu esti atent. Totusi, performantele sunt din ce in ce mai mari si pentru acest tip de aragazuri, asadar, vei descoperi functii care uniformizeaza temperatura.

Aragazul electric este cel mai performant, pentru ca poate sa asigure o temperatura constanta. Foarte multi oameni aleg un cuptor electric si o plita cu gaz, ceea ce poate sa fie alegerea perfecta. Totusi, poti alege si plita electrica sau mai nou, cu inductie, care consuma mai putin curent electric si ofera caldura instantanee.

3. Numarul de arzatoare

De regula, aragazurile traditionale au 4 arzatoare care acopera majoritatea necesitatilor. Totusi, daca vrei ceva mai mult sau ceva mai putin, poti gasi si solutii cu 5 sau 6 arzatoare, dar si variante cu doar doua arzatoare.

4. Calitatea cuptorului

Cuptorul este o piesa extraordinar de importanta, mai ales daca obisnuiesti sa gatesti foarte mult. Poti alege cuptor cu gaz sau cuptor electric si trebuie sa tii cont de functiile pe care le are, de capacitate si de modul de curatare. Foarte multe cuptoare ofera functia de autocuratare si chiar posibilitatea de incalzire la temperaturi diferite, in diverse zone, ceea ce creste extrem de mult flexibiltiatea.

Top Produse 2023

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *