Cel Mai Bun Fier de Calcat Ieftin

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Daca iti doresti un fier de calcat nou, insa nu ai un buget foarte mare pentru el, nu trebuie sa iti faci foarte mari probleme. Cu doar 50 – 100 de lei, poti descoperi o multime de modele interesante si bine dotate.

Chiar daca optezi pentru un fier de calcat ieftin, nu inseamna ca trebuie sa faci rabat la calitate si sa neglijezi niste aspecte destul de importante. Este adevarat ca vei gasi ceva mai greu un produs echilibrat, insa pana la urma il vei gasi. Pentru a o face, trebuie sa tii cont de mai multe criterii.

Ghidul cumparatorului

1. Talpa

Cel mai important element al unui fier de calcat este talpa. Aceasta intra in contact direct cu hainele pe care le calci si poate sa le protejeze sau din contra, sa le faca rau. Cea mai buna talpa pentru care poti opta este cea din ceramica, insa aceasta nu este intotdeauna o solutie ieftina. O varianta mult mai echilibrata este talpa din teflon, care ofera eficienta si elimina riscul de a arde hainele, insa se zgarie foarte usor.

Chiar daca vei gasi si fiare de calcat cu talpa din inox, este recomandat sa nu optezi pentru ele, deoarece nu sunt foarte eficiente si in timp pot aduce o serie de probleme.

2. Putere

Cu siguranta, puterea este un factor important. Daca nu ai un buget mare insa, te poti multumi cu un fier cu putere de 2000-2400 W, deoarece isi poate face treaba foarte bine. Este adevarat ca nu va da acelasi randament ca si un fier de calcat de peste 3000W, insa daca este folosit pe o masa de calcat buna, nu iti va face probleme.

3. Abur

Nu in ultimul rand, trebuie sa tii cont de jetul de abur. Este unul dintre acele elemente care te pot ajuta extrem de mult si care iti pot oferi flexibilitate. Acesta se masoara in grame pe minut si poate sa aiba valori intre 40 si peste 250. Cu cat cantitatea de abur este mai mare, cu atat rapiditatea de calcare este mai mare.

4. Marca

Un prim aspect de care trebuie sa tii cont este brandul. Pe piata exista branduri uriase, cum ar fi Tefal sau Philips, care ofera produse ceva mai costisitoare, insa si garantia calitatii si exista branduri mai mici, precum Taurus, care echilibreaza foarte bine raportul intre calitate si pret. Poti sa verifici si ofertele produselor construite de marii producatori, deoarece poti descoperi adevarate chilipiruri.

Top Produse 2023

Avantaje
  • putere 2400 w
  • rezervor 0.22 l
  • anti picurare
  • auto curatare
Dezavantaje
  • nu are oprire automata

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *