Cel Mai Bun SSD

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...
Ce caracteristici sa urmaresti pentru a alege dintre cele mai bune ssd-uri? Care este cel mai bun SSD pentru calculator?

Computerul stocheaza informatiile pe o componenta hardware denumita generic HDD. SSD este un nou tip de hard disk, mai performant, dar si mai scump. Daca te intereseaza ca sa ai un calculator ce porneste repede, sa iti porneasca repede Photoshopul sau alte programe la care astepti mult pana pornesc, atunci SSD-ul este alegerea potrivita, mai ales ca preturile au inceput sa scada.

Ce este un SSD?

Un SSD este un hard disk, dar care are o tehnologie mai noua care asigura performante superioare, dar la un pret mai mare decat hard disk-urile clasice. SSD (solid state drive) are dimensiuni mai mici, o viteza mai mare si nu face zgomot intrucat nu are componente mecanice.

Deci cand spui SSD te referi tot la un hard disk, doar ca foloseste o tehnologie mai noua, asemanator stick-urilor USB. Acesta foloseste o memorie denumita NAND, aceeasi cu memoria folosita la stick-urile USB flash. Un microprocesor controleaza scrierea si citirea datelor, neffind implicata nicio parte mecanica, de aceea nu face zgomot si este mult mai rapid.

Atentie! Daca te intereseaza viteza si performanta, atunci clar SSD-ul este alegerea potrivita. Dar atentie ca este mai scump decat un HDD.

HDD sau SSD?

SSD-urile sunt mai noi, fiind folosite deopotriva pe sisteme desktop sau pe laptop. Dar sunt ceva mai scumpe si intrebarea este daca se merita. Cel mai simplu este sa facem o comparatie intre aceste 2 tehnologii de hard diskuri.

SSDHDD
este mai rapid (200 - 600 MB/s) are viteza mai mica (50 - 120 MB/s)
este silentios face zgomot
nu produce vibratii miscarile platanelor produc vibratii
este mai mic are dimensiuni mai mari
utilizeaza cu pana la 50% mai putina energie electrica consuma mai rapid energia din acumularor
nu produce caldura multa produce mai multa caldura intrucat are componente care se misca
magnetismul nu distruge datele magnetii pot distruge datele
capacitate mai micasunt si capacitati de 10 TB
mai scumpmai ieftin

NOTA  SSD-ul este cu cel putin 30% mai rapid decat un HDD clasic, deci merita.

Ghidul Cumparatorului

Daca te intrebi ce sa cumpar, ce recomandati, cum ori unde gasesc hard diskuri tip ssd ieftine si bune de vanzare, citeste acest articol.

1. Viteza

Trecerea la SSD inseamna in primul rand performanta. Si ssd-urile difera intre ele ca viteza, de aceea trebuie sa te uiti ce viteza de scriere / citire are. Aceasta se exprima in megabytes pe secunda si cele mai bune ajung pana la 400-500 MB/s.

2. Capacitatea

SSD-urile sunt mai scumpe decat HDD-urile si de aceea, de obicei, va trebuie sa alegi o capacitate de cca. 100 GB, ceea ce este suficient pentru a il folosi ca disc de boot unde sa instalezi Windows-ul si softurile, asta in cazul unui desktop. Daca ai buget sa stii ca se merita sa ai 100% SSD pe calculator.

Daca iti iei ssd pentru laptop, atunci trebuie sa alegi o capacitate cat mai mare, dar fiind ca, spre deosebire de sistemul desktop, la laptop nu prea ai loc si e mai greu sa adaugi un extra hardware.

Pentru storage poti folosi un HDD extern de exemplu si astfel iesi mai ieftin cu suma pe care o investesti initial in calculator, indiferent ca e desktop sau laptop..

3. Alte caracteristici

  • conectivitatea: alege ca si tip de conectare interfata SATA 3, aceasta asigurand cea mai buna viteza.
  • garantia: pe piata, producatorii de top ofera intre 3 si 5 ani garantie.

Atentie! Este recomandat ca macar partitia unde sunt instalate sistemul de operare si programele sa fie tip SSD. Aceasta va duce la un timp de pornire foarte scazut a calculatorului si al aplicatiilor, deci vei avea un PC mai rapid.Pe un sistem se pot pune SSD si HDD concomitent fara nicio problema.

Top Produse 2023

Avantaje
  • capacitate mare (1 TB)
  • disponibil si in capacitati mai mici (cu pret mai mic)
  • garantie 5 ani
Dezavantaje
  • pret ridicat

Avand in vedere aceste aspecte, va sugeram sa cautati online un ssd ieftin si bun. Pe internet puteti sa cititi pareri, opinii, recomandari si chiar sa beneficiati de oferte si reduceri de pret.

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *