Cea Mai Buna Sursa pentru Calculator

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Sursa unui calculator are o importanta foarte mare, insa cu toate astea, este destul de subestimata de catre cei care isi construiesc computerul pe piese. De cele mai multe ori, este aleasa o sursa foarte ieftina, chiar si la un calculator foarte bine dotat, ceea ce poate duce la probleme. O sursa de buna calitate ofera stabiliate pentru intreg sistemul, asigurand o funcionare fara intreruperi aparute din senin. Alegerea sursei perfecte trebuie sa tina cont de mai multe criterii, multe dintre ele deosebit de importante.

Ghidul cumparatorului

1. Puterea

Calculata in wati, puterea trebuie sa acopere consumul tuturor componentelor PC-ului. Practic, trebuie sa calculezi consumul necesar al componentelor pe care le ai si sa descoperi puterea sursei. Cele mai comune puteri sunt de 450 W, 500 W si 600 W, insa este posibil ca pentru calculatoarele de gaming, foarte puternice, sa ai nevoie si de o sursa la fel de puternica.

 

2. Modul de ventilare

La utilizarea intensa, sursa se incalzeste, ceea ce inseamna ca are nevoie de racire. Racirea se face prin niste ventilatoare, care se pot dovedi zgomotoase daca nu sunt de cea mai buna calitate. Astfel, o sursa silentioasa inseamna o sursa cu un sistem de ventilare cat mai bine pus la punct. Ventilatoarele mai mari de 120 de mm sunt foarte eficiente in acest sens si este bine sa aiba o izolare cat mai buna, in asa fel incat sa nu apara zgomote date de acumulare de praf si de alte probleme de acest fel.

3. Conectorii sursei

Achizitia unei surse trebuie sa se bazeze pe niste informatii. Cea mai importanta este a consumatorilor care trebuie sa fie alimentati. Daca alegi o sursa cu prea putine cabluri, s-ar putea sa intervina problemele. O sursa nemodulara este cea mai potrivita, deoarece are suficiente cabluri si se dovedeste foarte eficienta.

4. Eficienta

Evident, toata lumea isi doreste o sursa eficienta. Eficienta sursei inseamna puterea pierduta in momentul in care se face conveersia din AC in DC. De regula, eficienta unei surse bune trebuie sa fie de peste 80%.Pe piata apar tot felul de denumiri referitoare la eficienta, cum ar fi Golden sau Bronze. Acestea nu ar trebui sa te ajute sa iei decizia, ci strict gradul de eficienta in cifre.

5. Sursa modulara sau nemodulara?

O sursa modulara eficientizeaza foarte mult aranjarea cablurilor. Daca ai foarte multe componente, inclusiv HDD-uri, DVD RW si playere bluray, vei avea nevoie de o sursa nemodulara. Sursa modulara este destinata calculatoarelor cu putine componente, deoarece are cabluri detasabile si ocupa foarte putin spatiu.

Alegerea sursei este, asadar, extrem de importanta si poate sa decida gradul de eficienta al calculatorului tau. Este bine sai investesti un buget decent, pentru a te asigura ca are o calitate foarte buna.

6. Marca

Este important sa mizezi pe un brand cunoscut, care poate garanta calitate. Chiar daca investesti ceva mai mult intr-un brand precum Antec, Corsair sau Seasonic, te vei bucura de materiale de calitate si de un calculator cat se poate de stabil. Firmele de renume acorda o atentie sporita si micilor detalii, ceea ce este un foarte mare plus.

Top Produse 2023

Avantaje
  • putere 600 W
  • compatibila ATX 2.3
  • buna pentru gaming
Dezavantaje
  • pret peste medie

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *