Cel Mai Bun Cooler pentru Procesor

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Daca ar fi sa faci un clasament al celor mai importante componente ale unui computer, procesorul este, fara doar si poate, ocupantul locului 1. Acesta conditioneaza absolut toate operatiile efectuate pe un computer si poate decide viteza de executie a diverselor actiuni pe care le faci. In functie de cat de mult soliciti procesorul, acesta poate sa cedeze si sa ajunga la supraincalzire. Daca este frecventa, supraincalzirea duce la daune pe termen lung, asadar, este important sa gasesti o solutie.

Aceasta solutie este conturata de un cooler pentru procesor. Exista mai multe modele de coolere si pot aduce diverse grade de performanta. Daca vrei sa te bucuri din plin de ele, trebuie sa tii cont de o serie de criterii.

Ghidul cumparatorului

1. Tipul de cooler

Vei descoperi ca exista doua tiuri de coolere: cu racire prin aer si cu racire prin apa. Primele reusesc sa elimine caldura prin intermediul unor tevi si sunt ceva mai putin cosisioare,  in timp ce varianta cu racire cu apa se dovedeste foarte eficienta, deoarece garaneaza un airflow foarte bun si o temperaura scazuta. Din pacate, racirea cu apa este ceva mai scumpa.

2. Performanta oferita

Performanta poate sa fie decisa de mai multe elemente, care mai de care mai importante. Unul dintre elemente este numarul de ventilatoare. Spre exemplu, un cooler cu doua ventilatoare se poate dovedi mult mai eficient decat unul cu un singur ventilator, deoarece creaza o circulatie foarte buna a aerului si mentine caldura intr-o continua miscare.

3. Zgomotul

Un cooler zgomotos poate sa fie foarte deranjant pe termen lung. Este motivul pentru care trebuie sa te asiguri ca nivelul de zgomot nu este unul foarte mare. O valoare maxima a decibelilor pe care trebuie sa ii genereze un cooler este de 25. Daca valoarea este mai mare, ceva nu este in regula si te poti orienta spre un alt model. Pentru o solutie cat mai putin zgomotoasa, este bine sa te orientezi catre un cooler cu vieze reglabile.

4. Dimensiune

Aceasta este foarte importanta, deoarece trebuie sa ii permita coolerului sa fie montat in calculator. Un cooler pentru laptop trebuie sa aiba intre 12 si 15 inch in tip ce unul pentru PC poate sa fie ceva mai mare. Daca alegi un cooler mult prea mare insa, s-ar putea sa ai probleme in ceea ce priveste spatiile pentru memorii, asadar, este bine sa incerci pastrarea unui echilibru.

5. Aspect (la carcase cu geam)

Pe majoritatea utilizatorilor nu ii intereseaza aspectul, in conditiile in care coolerul sta in interiorul computerului. Astfel, pentru cei care au laptop sau computer cu carcasa inchisa, sunt perfecte coolerele rigide si eficiente. Pentru cei care au carcase cu geam, poate sa fie important aspectul. De asemenea, este important materialul din care este realizat produsul, aluminiul sau otelul fiind foarte populare.

6. Compatibilitate

Nu achizitiona coolerul pana nu te asiguri ca acesta este compatibil cu procesorul pe care il cumperi. Exista destul de multe astfel de produse concepute special pentru procesoare AMD sau concepute special pentru cele Intel, asadar, acorda atentie sporita fiecarui detaliu!

Top Produse 2025

Avantaje
  • compatibil cu Intel si AMD
  • silentios
  • usor

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *