Cel Mai Bun HDD / Hard Disk Extern

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Hard diskurile externe sunt foarte utilizate pentru o varietate de motive cum ar fi: backup pentru cazul in care hdd-ul laptopului sau calculatorului crapa, transportul informatiilor de mari dimensiuni (sute de giga sau terabyte) care sunt mai greu de transferat online si altele. In afara de a fi fiabil si silentios, un astfel de device trebuie sa aiba un minim de caracteristici pentru a asigura o performanta excelenta.

cel-mai-bun-hdd-extern

Ghidul Cumparatorului

Pentru a alege cel mai bun hdd extern iti recomandam sa tii cont de cateva criterii.

1. Capacitatea de stocare

Acesta este principalul motiv pentru care cumparam hard diskuri externe, pentru a stoca informatie. Estimeaza ce necesar de stocare ai nevoie si alege un produs de minim 500 GB sau minim 1TB (1.000 GB) care te vor ajuta sa nu ramai fara spatiu.

2. Viteza de transfer

Avand in vedere capacitatile mari de stocare la preturi rezonabile, pasul urmator este sa ne asiguram ca aceste date sunt transferate intr-un timp cat mai scurt, fara a astepta zeci de minute pentru transferul fisierelor. Cele mai bune hard diskuri au o viteza de transfer de 5 Gb/sec si viteza de rotatie de 7.200 rpm. La 7.200 RPM pretul de achizitie este mai mare, dar veti scapa de nervi; cui ii place sa astepte? Si variantele la 5.400 rpm sunt ok, daca nu lucrati des cu fisiere foarte multe si mari, adica daca veti folosi hdd-ul cel mult o data pe saptamana, este ok.

3. Conectivitatea la PC

Aceste produse se conecteaza la laptop, cel mai adesea, prin intermediul portului USB. Cele mai bune produse suporta USB 3.0 care este mai rapid decat USB 2.0

4. Greutatea

Un alt factor care trebuie luat in seama este greutatea hard diskului. daca il veti trasnporta cu dvs in geanta de laptop, de ex, veti dori ca sa fie cat mai usor, deoarece produsele mai ieftine sunt in general mai mari si mai grele. Cele mai bune au intre 200 grame si pot ajunge la 800 grame.

5. Pret si Garantie

Pentru hdd-uri de calitate, preturile sunt intre 200 si 500 de ron, dar veti avea un produs cu caracteristici bune. Pentru cel mai ieftin hdd extern de calitate buna, va recomandam WD Elements Portable de 500 gb. Verificati ca garantia sa fie minim 2 ani, unele marci ofera chiar si 3 ani.

Top Produse 2023

Avantaje
 • USB 3.0 pentru o viteza superioara
 • transfer rapid al fisierelor (5 Gb/sec)
 • disponibil ca 500GB sau 1TB
 • compatibil cu Windows si Mac OS
 • portabil si usor (13 grame)
 • garantie 2 ani
Avantaje
 • capacitate mare de 2TB
 • transfer rapid prin USB 3.0 (mai bun decat 2.0)
 • dimensiuni reduse
 • disponibil si in variante de 1 TB si 500 GB
Dezavantaje
 • compatibil doar cu Windows

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *