Clatitele sunt consumate in orice familie si se pot gati atat ca desert, cat si ca fel principal. Pentru a le pregati cat mai rapid, sa arate bine si sa aiba gust bun, pe langa compozitia sau reteta relativ simplu de facut, un rol important il joaca si tigaia in care le facem. Adesea, gospodine cu ani vechime in bucatarie, fac clatitele in aceeasi tigaie in care prajesc oua, cartofi pai si alte mancaruri. Acesta este un lucru gresit deoarece tigaia tine din gustul mancarutilor precedente si se va simti si in clatite. A avea o tigaie dedicata exclusiv pentru clatite este o idee foarte buna si se justifica, mai ales ca este si ieftina.
Ghidul Cumparatorului
1. Dimensiunea si Forma
De diametrul tigaii depinde si marimea clatitei, intrucat aluatul fluid se va intinde to toata suprafata acesteia. In interior, marginile trebuie sa fie drepte, pentru a nu impinge aluatul spre interior. Ca si grosime, aceste tigai trebuie sa fie subtiri, pentru a se incalzi repede.
2. Materialul
Ca si la tigaile universale, conteaza mult materialul din care este facuta tigaia, in primul rand pentru sanatate si apoi pentru mentinerea gustului si formei, precum si rezistenta, cat de repede se incalzeste si altele. Cele mai bune tigai pentru clatite sunt din ceramica si teflon intrucat au bune proprietati antiaderente, cea ce este foarte important cand faci clatite.
Top Produse 2023

- diametru 28 cm, ideala pentru clatite generoase
- se spala usor
- calitate buna
- ocupa mai mult loc cand o depozitezi

- din ceramica
- nu se lipeste
- se curata usor
- diametru 26 cm, baza 21 cm
- raport calitate-pret
- marginile cam inalte