Cel Mai Bun Tensiometru Electronic de Brat

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi)
Încarc...

Masurarea tensiunii se poate face acum mult mai simplu, rapid si cu acuratete, fara a fi necesara intotdeauna deplasarea la spital. Rolul unui aparat de masurat tensiunea este de a va raporta diversi parametri privind ritmul inimii, pe baza carora sa stiti daca tensiunea este sau nu in limitele normale.

Masurarea tensiuni arteriale trebuie facuta in mod regulat, mai ales incepand cu o anumita varsta sau daca aveti afectiuni ale sistemului cardio-vascular. Din fericire, aceasta se poate realiza foarte rapid si cu un minimum de efort, cu ajutorul tensiometrelor electronice care ofera o precizie foarte buna.

cel-mai-bun-tensiometru

Ghidul Cumparatorului

Cand incerci sa raspunzi la intrebarea „care este cel mai bun tensiometru ?”, raspunsul vine de la sine daca iei in considerare criteriile de mai jos.

1. Tipul de tensiometru

Tensiometrele electronice, dupa gradul de automatizare, pot fi:

  • automate (digitale): ofera rezultatul fara a fi nevoie sa faci alte operatiuni cum ar fi umflarea mansetei din pompa
  • semi-automate: utilizatorul trebuie sa execute cateva operatiuni inainte de a afla rezultatul, cum ar fi popmarea aerului in manseta

In functie de sistemul de prindere pe mana, pot fi:

  • cu fixare pe brat: cele mai folosite, ofera rezultate mai precise.
  • cu fixare pe incheietura mainii: ofera rezultate mai putin precise, dar sunt mai ieftine.

2. Precizia si Standardele de calitate

Cea mai importanta este precizia cu care masoara. Produsele de calitate si,in general, mai scumpe, sunt validate de institutie medicale omologate cum ar fi Societatea Europeana de Hipertensiune (ESH), Societatea Britanica pentru Hipertensiune (BHS) sau alte autoritati.

3. Dimensiunea mansetei

Manseta care se pune pe brat trebuie, teoretic, sa fie lata cat o treime (1/3) din distanta de la umar pana la brat.  De asemenea, trebuie sa incapa si brate groase. Pentru persoane corpolente trebuie verificat daca va incape manseta. Lungimile cel mai intalnite sunt S (18-22 cm), M (22-32 cm), L (32-45 cm).

4. Alte Caracteristici

  • detectia aritmiilor este o functie intalnita la tensiometrele prformante si este utila in a va alerta din timp asupra posibilelor inconsistente de ritm cardiac, caz in care trebuie sa va prezentati la medic.
  • memoria este o functie utila pentru a tine un istoric al valorilor inregistrate de aparat. Tensiometrele avansate pot memora valori pentru utilizatori diferiti.

Top Produse 2023

Avantaje
  • afisaj digital
  • masoara presiunea, pulsul
  • memorie pentru 85 de valori
  • usor (aprox 500 grame)

Verificarea tensiunii trebuie facuta cu regularitate, iar o tensiune prea mare sau prea mica fata de normal trebuie reglata prin alimentatie, medicatie sau un mod de viata mai sanatos. Aceste dispozitive trebuie sa fie eficiente, precise, sigure si, nu in ultimul rand, cat mai ieftine.

Tensiometrul nu tine locul unui doctor si nu poate fi folosit pentru auto diagnosticare. Este intotdeauna recomandat sa obtineti consultul medicului cardiolog, acesta fiind in masura a diagnostica cirect si a prescrie tratamente. Hipertensiunea arteriala, una dintre cele mai intalnite afectiuni, trebuie depistata si prevenita din timp. La anumite persoane, in special trecute de varsta a doua, verificarea tensiunii trebuie facuta in mod constant.

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *