Cel Mai Bun Stetoscop

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Stetoscopul este un instrument simplu, folosit de majoritatea medicilor pentru a afla diverse informatii despre starea pacientilor. Acesta poate sa ofere o eficienta mare in ascultarea inimii, a sunetelor pe care le emit plamanii sau a tractuluui intestinal.

Alcatuirea unui astfel de instrument este realizata dintr-o pereche de casti cu care medicul poate asculta toate aceste sunete, o capsula din metal si o membrana prin care cele doua sunt unite. Ceea ce transforma stetoscopul intr-un instrument eficient este diafragma aflata in interiorul capsulei. Aceasta intensifica sunetele de pe frecvente inalte si ofera o acustica foarte buna, in asa fel incat medicul sa poata interpreta corect ceea ce asculta.

De regula, stetoscopul nu este un instrument pentru public, insa exista o multime de oameni care pot sa il foloseasca. Intotdeauna trebuie sa consulti un medic specialist pentru un diagnostic pertinent.

Ghidul cumparatorului

1. Tipul

In functie de modul in care sunt construite, se diferentiaza trei tipuri de stetoscoape:

  • Stetoscopul acustic. Exista stetoscoape acustice simple, construite dintr-o singura capsula si utilizate de catre asistente medicale sau de catre medicii veterinari si exista stetoscoape ceva mai complexe, care ofera o acustica inalta si sunt prevazute cu capsula dubla. Acestea depisteaza atat frecventele inalte cat si frecventele joase si sunt ceva mai costisitoare.
  • Stetoscopul electronic. Este o varianta moderna, care poate sa identifice sunete mai dificile. Este folosit de medicii specializati in cardiologie sau la terapie intensiva. Acestea dispun de elemente de amplificare a frecventelor si pot sa elimine cu usurinta zgomotele de fond, in asa fel incat acuratetea sa fie cat mai mare. Stetoscoapele moderne pot chiar sa trimita datele inregistrate catre un computer, in asa fel incat monitorizarea sa fie cat mai clara.
  • Stetoscopul pentru copii. Este asemanator cu cel acustic, insa este mult mai placut din punct de vedere estetic, in asa fel incat sa poata fi folosit pe cei mici. Sunt ideale pentru medicii pediatri.

2. Precizia si usurinta in folosire

Pentru un aparat de masura cea mai importanta este, fara indoiala, precizia. Alege un produs cu grad de precizie ridicat, chiar daca investesti ceva mai mult la inceput. De asemenea, trebuie sa poti masura imediat si foarte usor, fara a face zeci de setari.

3. Dimensiunile

Si dimensiunile sunt asemanatoare, acestea diferind putin atunci cand vine vorba despre capsula. Aceasta poate sa aiba diametru de aproximativ 35 mm pentru adulti si de 25 mm pentru copii. IN cazul situatiilor speciale, in care este nevoie de ascultarea celor mai subtile sunete, stetoscopul poate sa aiba chiar si diamentrul de 45 mm.

Dimensiunea tubului este si ea importanta, deoarece cu cat acesta este mai mare, cu atat doctorul poate sa stea la o departare mai mare de pacient.

Este ideal sa se opteze pentru stetoscoape cat mai usor de curatat, care rezista mult timp fara a-si pierde din acuratete. In felul acesta, rezultatele oferite vor fi dintre cele mai bune.

4. Aspectul

Majoritatea stetoscoapelor arata la fel, fiind alcatuite din aceleasi componente. Totusi, exista mici detalii ale aspectului care pot face diferenta. Spre exemplu, castile pot avea o forma cat mai bine gandita, in asa fel incat sa se potriveasca perfect in urechea doctorului. Tubul poate sa fie si el destul de variat, avand fie un singur lumen, fie doua. Pentru copii, sunt foarte populare stetoscoapele colorate, cat mai atractive din punct de vedere vizual.

Top Produse 2023

Avantaje
  • electronic
  • masurare oscilometrica, precizie mare
  • functii multiple
Dezavantaje
  • pret peste medie

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *