Orice bucatarie are nevoie de oale, indiferent ca este folosita de bucatari profesionisti sau de simpli amatori. De cele mai multe ori, gustul mancarurilor nu este dat doar de talent, ci si de ustensilele folosite, iar oalele sunt o parte importanta a acestuia. Daca vrei un gust perfect pentru fiecare preparat pe care il faci, este bine sa te orientezi spre oale de inox. Inoxul este un material rezistent care poate face fata atat folosirii pe arzatoare cu gaz, cat si pe arzatoare electrice, vitoceramice sau electromagnetice si este un material care arata foarte bine. Nu orice oala din inox este si de buna calitate insa.
Ghidul cumparatorului
1. Dimensiunile oalelor
O bucatarie bine echipata are oale cu dimensiuni cat se poate de variate. Este bine sa ai la indemana atat oale de dimensiuni reduse care pot fi folosite atunci cand gatesti pentru o persoana sau doua, cat si oale cu dimensiuni mari, folosite atunci cand ai musafiri sau pur si simplu doresti sa gatesti pentru mai multe zile. In principiu, o oala cat mai echilibrata are capacitate mare, insa ocupa putin loc. Daca un set de oale poate sa fie strans in asa fel incat sa nu iti ocupe toata bucataria, este cu atat mai bine.
2. Numarul de piese din set
O oala de inox buna nu vine niciodata singura. Daca vrei sa faci o investitie cat mai buna, este bine sa te orientezi spre un set cu cat mai multe componente. Cele mai intalnite seturi de oale din inox au 3 componente, adica 3 oale si 6 capace. Evident, cu cat numarul este mai mare, cu atat este mai bine. Exista inclusiv seturi care dispun de tigai si alte elemente din inox care iti pot oferi n plus de valoare in bucatarie.
3. Compatibilitatea cu sursa de caldura
Oalele din inox sunt, de regula, compatibile cu majoritatea surselor de caldura, asadar, le vei putea folosi oricand fara probleme ( atata vreme cat nu le introduci in cuptorul cu microunde). Totusi, este bine sa citesti cu atentie specificatiile inainte de a le achizitiona, dearece sunt sanse ca inoul sa fie combinat si cu alte materiale sau ca fundul oalelor sa nu fie tocmai din inox. Daca setul de oale are o baza din aluminiu, spre exemplu, nu vei putea folosi oala pe plitele cu inductie electromagnetica.
4. Reactivitatea materialului
Exista materiale care pot avea diverse reactii in momentul in care intra in contact cu diverse substante ale mancarurilor. Aluminiul, spre exemplu, poate schimba destul de mult gustul mancarii. Astfel, daca alegi un set de oale de inox care este combinat si cu alte materiale, este bine sa tii cont e acest mic detaliu. Daca oalele sunt construite exclusiv din inox, nu ar trebui sa ai probleme in acest sens. Faptul ca nu reactioneaza in niciun fel cu alimentele este unul dintre marele avantaj al inoxului, asadar, daca mancarea nu iese atat de gustoasa precum ti-ai dorit sa fie, nu poti da vina pe oala.
Top Produse 2025
- 8 piese
- capace din sticla termoizolanta
- compatibila cu toate tipurile de plite
- pret bun