Cea Mai Buna Cana de Filtrat Apa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 voturi)
Încarc...

Apa curenta de la robinet poate contine impuritati, germeni si chiar sa aiba un gust neplacut. In unele orase, cum este Bucuresti, foarte multe familii cumpara si beau apa plata din supermarket, intrucat cea curenta nu are cel mai placut gust si, adesea, nici temperatura potrivita.

In multe cazuri, si apa plata imbuteliata provine din apa curenta, care este filtrata suplimentar, deci asigurati-va ca marca dvs. de apa plata provine dintr-un izvor natural.

In orice caz, daca veti filtra apa de la robinet veti face in primul rand o economie de bani. Facem un calcul simplu si vedem ca:

  • 2 litri pe zi x 31 de zile = 62 litri apa/luna de persoana
  • 62 litri x 1 leu = 62 lei/luna de persoana se cheltuie pe apa

Desigur, vara se consuma mai multa, iarna mai putina, dar dupa cum probabil stiti este recomandat sa consumati 2 litri de lichide pe zi pentru hidratarea optima a corpului.

Folosind o cana filtranta ajuti si la protejarea mediului intrucat sticlele de plastic ce raman dupa ce bei apa plata sau minerala imbuteliata se dezintegreaza in cateva zeci de ani sau produc un fum toxic daca ajung la groapa de gunoi si sunt arse.

cea-mai-buna-cana-de-filtrat-apa

Cum functioneaza?

Cele mai bune sisteme de purificare sau filtrare a apei au la baza carbune activ si substante schimbatoare de ioni care retin particulele de mici dimensiuni. La canile filtrante, acestea se gasesc de obicei intr-un cartus care se schimba periodic (de regula lunar) si are rolul de a retine clorul, plumbul si substantele pesticide.

Ghidul cumparatorului

Exista mai multe sisteme de filtrare a apei, printre care sistemele de filtrare prin osmoze (scumpe, necesita instalare), sisteme care se monteaza direct la robinet (relativ scumpe) si cani de filtrare a apei care sunt folosite de foarte multe persoane, fiind si ieftine. Cele mai populare marci sunt Brita, Laica, Barrier, Delimano, Aqua Optima, Mitsubishi.

1. Capacitatea

Cata apa poti filtra odata. Cele mai multe cani au intre 1 si 3 litri. Capacitatea influenteaza si dimensiunile canii, deci daca vrei sa o pui in frigider ca sa ai apa rece, ia in considerare si inaltimea canii (si diametrul, daca vrei sa o pui in compartimentul pentru sticle de pe interiorul usii).

2. Sistemul de filtrare si consumabilele

Ca sa fie eficienta, o astfel de cana trebuie sa aiba un dispozitiv de indepartare a particulelor, de obicei un cartus special, numit si capsula. Verifica la cat timp se schimba aceste consumabile si cat costa. Vezi cate cartuse sunt incluse in pretul de achizitie.

3. Materiale si aspect

Alege un produs rezistent la socuri, preferabil din plastic transparent.

4. Alte Caracteristici

  • un indicator de schimbare a cartusului este foarte util pentru a sti cand nu mai poate filtra ca lumea si trebuie schimbat.

Top Produse 2023

Avantaje
  • capacitate mare de 3.5 litri
  • design placut
  • pret
Avantaje
  • include 6 cartuse
  • capacitate 2.3 litri
Dezavantaje
  • pret peste medie

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *