Cea Mai Buna Vitrina Frigorifica Verticala

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Vitrina semnifica spatiu de expunere a unor produse sau marfuri. Vitrina frigorifica inseamna prezentarea unor alimente, intrucat ea este de fapt un frigider, dar care are usa transparenta, din geam. Principiu de functionare este acelasi, adica tot cu compresor si agent frigorific R600a, cum sunt majoritatea frigiderelor.

Ce Este o Vitrina Frigorifica?

Putem spune ca o vitrina frigorifica este un frigider (vitrina frigorifica verticala) sau o lada frigorifica (vitrina frigorifica orizontala), dar care are geam sau usa din sticla prin care se vad alimentele depozitate. In general se pastreaza mezeluri, prajituri, dar si bauturi precum sucurile si berea. In Romania, asemenea electrocasnice sunt fabricate de Arctic Gaesti.

vitrina-frigorifica-verticala

Ghidul Cumparatorului

1. Volumul

In primul rand te intereseaza cat poti depozita sau expune intr-o vitrina. Exista vitrine mai mari sau mai mici, cele mai comercializate fiind intre 130 si 290 litri.

2. Consumul de curent

Un alt aspect important este cat vom plati la curent. Sa luam un exemplu: pentru o vitrina Arctic de 290l avem un consum de 2.5 kWh/24h. Pretul unui kWh este de aproximativ 0.6 lei, cel putin atat este la Enel Muntenia dupa un calcul simplu din ultima factura. Rezulta ca va consuma 1.5 ron la 24 de ore. Daca inmultim cu 31 de zile, rezulta 46.5 ron cost lunar cu energia electrica, daca tinem vitrina in priza tot timpul.

Deci nu uita sa verifici in descrierea produsului cat consuma si sa iei un produs care consuma cat mai putin. Oricum, frigorificele nu consuma asa mult ca masinile de spalat, de exemplu.

Uniunea Europeana a obligat producatorii sa scrie cat consuma si sa afiseze clasa de eficienta energetica. Aceasta se exprima in litere, de la A pana la G, si o litera cat mai aproape de inceputul alfabetului inseamna consum mai mic, deci alege intotdeauna A.

3. Compartimentarea

Vezi cate rafturi are si daca sunt metalice ori din sticla. Cele din metal sunt mai rezistente, si asta cred ca conteaza in primul rand la o vitrina. De asemenea, verifica inaltimea, pentru a te asigura ca iti incape.

4. Mentenanta

Practic, un aparat frigorific trebuie dezghetat la un anumit numar de zile inscris in cartea tehnica, dar cele mai bune vitrine frigorifica au un sistem de dezghetare automata, ceea ce inseamna ca gheata este eliminata intr-o tavita din spate, din apropierea compresorului, de unde se evapora datorita caldurii acestuia. Aceasta functie te va scuti de munca in plus si este foarte utila.

5. Alte Caracteristici

 • termostatul reglabil iti permite sa setezi temperatura dorita, adica mai rece sau mai putin rece.
 • ventilator: fiind un produs al carui usa se poate deschide si inchide des, prezenta unui ventilator este foarte utila intrucat va egaliza repede temperatura peste tot in vitrina.
 • iluminarea interioara inseamna ca are un bec care se apronde atunci cand deschizi usa, ceea ce ajuta sa vezi continutul mai usor.
 • garnitura antibacteriana inseamna ca aceasta este tratata special pentru a nu se depune microbii si mucegaiul, cea ce este util mai ales daca depozitezi alimente
 • greutatea: daca ai de gand sa o muti des, ia o vistrina mai usoara. In general, una mare are in jur de 60 kg.
 • garantia: verifica sa primesti minim 2 ani de garantie si nu ezita sa cumperi 1-2 ani de extra garantie, pentru a-ti proteja mai bine investitia

Top Produse 2023

Avantaje
 • volum mare de 292 l
 • termostat
 • ventilator
 • dezghetare automata
 • garantie 2 ani
 • pret

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *