Orice persoana care calatoreste mult cunoaste utilitatea unui troler. Incapator, rezistent si mobil, acesta iti permite sa transporti cu usurinta toate bagajele de care ai nevoie, compactandu-le foarte bine. Exista trolere de dimensiuni foarte variate, incepand cu cele mici, cu inaltime intre 52 si 56 de centimtri si terminand cu cele mari, care depasesc 70 de centimetri in inaltime. Daca alegerea unui troler mic este destul de simpla, dat fiind faptul ca nu este supus la greutati foarte mari, alegerea unui troler mare trebuie sa tina cont de mai multe criterii esentiale pentru o calatorie cat mai placuta.
Ghidul cumpatatorului
1. Materiale
Materialele trebuie sa fie cat mai rezistente. Aceasta are in vedere situatii cand trolerul poate sta in ploaie (sa nu intre apa in el), poate fi aruncat din cala avionului (sa nu crape), poate intra in frecare cu obiecte taioase si nu vrei sa se insire hainele pe jos. Cele mai bune sunt din piele, dar sunt mai scumpe. Exista si variante din plastic, dar acesta trebuie sa fie de calitate, sa nu fie casabil ci maleabil.
Varianta mai ieftina este cea din material textil, dar alege sa aiba captuseala dubla pentru a rezista la situatii din cele mai sus mentionate.
2. Volum si Compartimentare
Volumul este foarte important, ca sa iti incapa toate bagajele. De asemenea, este bine sa il umpli 100%, adica nu pe jumatate si sa joace hainele in bagaj. De aceea este util un set de trolere de unde alegi reperul potrivit pentru fiecare calatorie in functie de cate bagaje ai.
Modul in care este compartimentat trolerul poate sa fie decisiv pentru o calatorie eficienta. La majoritatea produselor de acest fel exista un compartimentat principal mare, la care se adauga cateva buzunare de dimensiuni reduse. Pentru cei care calatoresc in scop business exista trolere cu compartiment pentru laptop sau pentru diverse alte electronice, cum ar fi aparatul foto, in timp ce pentru cei care calatoresc in scop turistic exista trolere cu buzunare pentru produse cosmetice.
3. Roti
Calitatea rotilor este esentiala in cazul trolerelor de dimensiuni mari. Rotile sunt elementul principal, care definesc un troler si trebuie sa fie cat mai rezistente pentru a face fata diverselor tipuri de drum. Pe piata pot fi gasite trolere cu 2 sau cu 4 roti, iar ceea ce le diferentiaza cu adevarat este materialul din care sunt realizate. Rotile din plastice sunt destul de rigide si zgomotoase, in timp ce rotile de cauciuc sau silicon se dovedesc mult mai flexibile si mai interesante. Cele mai apreciate variante sunt cele din silicon, deoarece ofera confort si in acelasi timp asigura rezistenta pe termen lung.
4. Sistemele de siguranta
Un alt criteriu care poate sa decida achizitia unui troler este sistemul de siguranta. Acesta este conturat de un lacat care poate sa blocheze fermoarul trolerului, in asa fel incat accesul in interior sa nu ii fie permis altcuiva decat proprietarului. Evident, un simplu lacat nu poate tine deoparte eventualii hoti, care pot distruge trolerul cu totul, insa le poate ingreuna situatia. Pentru calatoriile cu avionul, spre exemplu, un astfel de lacat se dovedeste extrem de eficient pentru prevenirea furturilor practicate de angajatii aeroportului.
5. Design
Aspectul trolerului conteaza foarte mult. Evident, conteaza simtul estetic, insa nu acesta este cel care este cel mai important la capitolul design. Ceea ce conteaza mai mult este sa fie un design cat mai confortabil si sa contina materiale de o calitate foarte buna.
Marile companii care produc trolere asigura manere ergonomice, dimensiuni gandite in asa fel incat sa asigure confort si diverse accesorii care se dovedesc utile, cum ar fi buzunarele. In ceea ce priveste materialele, cele mai uzuale trolere sunt din nailon si poliester, deoarece sunt materiale ieftine si rezistente.
Totusi, exista si variante realizate din materiale naturale, sau solutii din metal sau PVC. Ultimele variante sunt dure, insa nu permit inghesuirea obiectelor, fiind destul de restrictive in ceea ce priveste spatiul.