Cea Mai Buna Statie de Calcat Bosch

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Bosch este unul dintre cei mai mari producatori de electrocasnice si electronice ai lumii si, bazandu-se pe o istorie de peste 130 de ani, reuseste sa garanteze calitatea pentru aproape orice produs pe care il scoate pe piata.

Daca ti se pare atractiva o statie de calcat si vrei sa elimini cutele de pe haine mult mai repede, o statie Bosch este o solutie mai mult decat potrivita. Ai de ales intre mai multe modele interesante, insa decizia trebuie sa fie luata in functie de o serie de caracteristici principale care definesc un astfel de produs.

Ghidul cumparatorului

1. Talpa care intra in contact cu tesatura

Cel mai important element al unei statii de calcat este talpa fierului. Aceasta poate fi construita din mai multe materiale, incepand cu clasicul alminiu si terminand cu materialul ceramic. Daca vrei eficienta este bine sa eviti aluminiul, deoarece poate fi destul de periculos pentru haine si se curata destul de greu. Ai destule optiuni in ceramica, teflon sau palladium, materiale care asigura o alunecare foarte buna si in acelasi timp iti ofera protectie.

2. Performanta

Performanta unei statii de calcat este data de doi parametri principali: puterea si volumul de abur pe care il elimina la o anumita presiuni si intr-un anumit timp. Puterea este masurata in Watti si poate sa varieze destul de mult, intre 1200 si 3200 W. Cel mai bine este sa te orientezi spre o statie cat mai puternica, deoarece este mai flexibila si iti ofera atat sansa de a calca la puteri mai mici, cat si sansa de a calca la puteri mai mari.

La fel de important ca si puterea este volumul de abur, care poate sa decida rapiditatea cu care se indeparteaza cutele. Acesta se masoara in grame/minut si poate avea valori intre 25 si 25 de grame. Presiunea se masoara in bari si cu cat este mai mare cu atat aburul va iesi mai cu putere si vei calca mai eficient.

3. Capacitatea rezervorului

Ceea ce diferentiaza un fier de calcat de o statie de calcat este rezervorul de apa, care este destinat productiei de abur. Capacitatea lui poate sa controleze timpul in care poti calca si eficienta totala a aparatului. Inainte de a alege o capacitate foarte mare gandeste-te si la spatiul pe care il ai la dispozitie si la necesitatile tale. Daca nu calci foarte des, cu siguranta nu ai nevoie de o statie cu capacitate foarte mare.

4. Alte detalii

Acesta este un tip de produs destul de complex, asadar, vei descoperi o multime de lucruri interesante despre ea. Aceasta poate sa fie dotata cu mai multe elemente de siguranta, poate sa fie foarte bine optimizata din punct de vedere al designului si poate avea functii precum anti-drip sau anti-calcar, pentru protectia pe termen lung.

Top Produse 2023

Avantaje
  • 2400 w
  • debit abur 90g/min
  • rezervor 1 l

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *