Cel Mai Bun Racitor de Vinuri

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Vinul este o bautura, dar si un aliment care trebuie pastrat in conditii propice pentru a avea parte de buchetul si gustul original si nealterat. O masa buna este insotita de un vin bun. Dar acesta trebuie pastrat in anumite conditii de luminozitate, umiditate si, mai ales, temperatura.

cel-mai-bun-racitor-de-vinuri

In acest articol ne vom referi la racitoarele de vinuri de mici dimensiuni. Daca esti in cautare de ceva mai mare, vezi articolul despre vitrinele de vinuri.

Ghidul Cumparatorului

1. Volumul

Capacitatea de stocare este un factor decisiv. Aceasta se exprima de regula in litri, dar pentru racitoare de sticle de vin se exprima si in sticle. Cele de mici dimensiuni suporta intre 30 si 40 de sticle. Deci asigura-te ca va face fata necesarului tau de depozitare si racire.

2. Dimensiuni si Compartimente

Masoara spatiul unde vrei sa il asezi si asigura-te din descrierea produsului, unde sunt dimensiunile, ca va incapea. Numarul de rafturi si materialul din care sunt facute este, de asemenea important. Rafturile din lemn sunt mai bune si dau un aer de vinoteca sau de crama; este bine sa fie cat mai brute, adica fara a fi date cu lac sau alte substante chimice al caror miros s-ar putea raspandi in frigiderul de vinuri..

3. Consumul de energie

Asa cum explicam si in acest ghid pentru vitrinele de vinuri, de dimensiuni mult mai mari, consumul nu are importanta mare. Vezi sectiunea Consum din acest articol.

4. Temperatura si Umiditate

Acestea sunt doua criterii esentiale pentru a pastra vinul in conditii bune. Trebuie sa poti regla temperatura, preferabil digital, pentru a alege si a vedea numarul exact de grade Celsius. Fiind vorba de racitoare de mici dimensiuni, nu este cazul sa se regleze temperaturi diferite sus si, respectiv jos; probabil stiti ca vinurile rosii se pstreaza la cca. +15 geade, iar cele albe la +5 grade, de altfel este bine sa le si serviti la aceasta temperatura.

Racitoarele de top permit reglarea umiditatii, care trebuie sa fie in jur de 60%.

5. Alte Caracteristici

  • nivelul de zgomot trebuie sa fie sub 50 db
  • usa reversibila iti permite sa schimbi sensul de deschidere al acesteia
  • garantia este bine sa fie de minim 2 ani pentru intreg aparatul

Top Produse 2023

Avantaje
  • capacitate 34 de sticle
  • afisaj LCD
  • 5 rafturi
  • usi reversibile
  • garantie 2 ani
Dezavantaje

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *