Cea Mai Buna Plita pe Gaz Incorporabila

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Gazul este predominant in bucatariile noastre atat datorita pretului mic pe metru cub, dar si probabilitatii mai mici de a face pana de energie, cum se mai intampla cu cea electrica. Teava de gaz este deja trasa in cele mai multe bucatarii, de aceea poate fi un inconvenient sa alegi o plita electrica standard sau cu inductie, intrucat necesita o priza cu impamantare care sa aiba siguranta separata in tabloul electric.

Un alt avantaj consta in raspunsul vizual pe care plita pe gaz il da fata de cea electrica atunci cand dai ochiul mai tare sau mai incet, fiind mai usor de apreciat daca ai dat sau nu flacara suficient de tare. Daca te intrebi care este cea mai buna, ce sa cumpar, ce recomandati, cum ori unde gasesc plite pe gaz incorporabile ieftine si bune de vanzare, citeste acest articol.

cea-mai-buna-plita-pe-gaz

Ghidul cumparatorului

1. Dimensiuni

Ca toate electrocasnicele incorporabile, si aceasta trebuie sa intre intr-un blat, de aceea trebuie sa te asiguri ca ai spatiu suficient pentru a o instala. Iti trebuie si conectare la reteaua de gaz care trebuie facuta de un specialist. Sa ai in vedere ca modele mai bune au un sistem de aprindere automaat a flacarii care te scapa de nevoia de a aprinde chibrituri, dar iti trebuie si o priza pentru aceasta.

2. Arzatoarele

Denumite si ochiuri, aici trebuie sa ai in vedere:

  • numarul: exista plite cu 1, 2, 3, 4 si chiar 5 ochiuri, dar cele cu 4 sunt mai folosite pentru a satiface necesarul unei familii
  • materialul: cele cu gratar din fonta sunt mai bune intrucat fonta se infierbanta mai greu, dar tine mai mult si nu este coroziva ca in cazul altor metale
  • dimensiunile: de regula ochiurile sunt de dimensiuni diferite pentru a da puteri diferite si pe arii diferite in fucntie de ceea ce gatim si de marimea tigaii
  • puterea: este in general proportionala cu marimea arzatorului. Aici conteaza sa ai putere sporita la cel mai mare arzator, pentru a putea gati mai repede sau la temepraturi mai mari cand ai nevoie. Oricand poti sa il dai mai incet din buton. Verifica in descrierea tehnica ce puteri au ochiurile. Unele modele au 1 ochi denumit Wok, de la cunoscutele tigai asiatice, presupunand o putere mare si caldura distribuita uniform pe fundul tigaii

3. Siguranta

Este foarte util sa aiba siguranta de gaz la arzator, ceea ce inseamna ca intrerupe emisia de gaz prin arzatoare daca se stinge flacara. Unele modele au sisteme de siguranta pentru copii, pentru a impiedica folosirea accidentala a plitei de catre cei mici. Aceste sisteme se gasesc si la un aragaz modern, dar e bine sa le ai.  In bucatarie se mai poate instala si un detector de gaz.

4. Material

Alege o plita facuta din materiale de calitate. Sticla (adesea vopsita in negru),  sticla ceramica (schott-ceran) si inoxul sunt cele mai folosite, fiecare cu avantaje si dezavantaje. Sticla se crapa mai usor, dar se curata mai repede. Sticla ceramica are aspect mai modern, dar este mai scumpa. Inoxul este rezistent in timp, dar se curata mai greu.

5. Intretinerea

Pentru orice gospodina, stergerea plitei de grasimi sau mancare sarita din tigaie este un timp pierdut care ar putea fi folosit altfel. De aceea recomand o plita cu suprafeta cat mai plana, fara multe forme in relief. Ideal e sa nu aiba gratare si sa pemita accesul usor pentru o pune solutia de curatat si a da cu laveta umeda.

6. Alte caracteristici

  • aprindere electrica: flacara se aprinde automat cand rotesti de butonul ochiului; asta inseamna ca trebuie ca are un stecher pe care tb. sa il bagi in priza, dar si ca scapi de chbrituri sau bricheta.
  • control: este importanta pozitionarea butoanelor, care poate fi frontala sau in lateral. Depinde cum preferi.
  • design: alege o culoare care sa se asorteze cu alte electrocasnice, mai ales cu cuptorul.
  • garantia: alege un produs cu minim 2 ani garantie

Avand in vedere aceste aspecte, va sugeram sa cautati online o plita pe gaz ieftina si buna. Pe internet puteti sa cititi pareri, opinii, recomandari si chiar sa beneficiati de oferte si reduceri de pret.

Top Produse 2023

Avantaje
  • inox
  • aprindere electrica
  • siguranta
  • pret mic
Dezavantaje
  • avnd gratare mari, trebuie date jos cand o cureti

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *