Cel Mai Bun Motocultor Pentru Gradinarit

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...
Ce caracteristici sa urmaresti pentru a alege dintre cele mai bune motocultoare? Care este cel mai bun motocultor?

Motocultorul este un dispozitiv care se poate potrivi ca o manusa in dotarile oricarui agricultor, fie el profesionist sau amator. Cu ajutorul unui astfel de produs poti sa cultivi mult mai repede si mai usor orice tip de samanta si sa eficientizezi foarte mult intregul proces.

Practic, motocultorul este o freza motorizata care marunteste solul si face o multime de alte procedee agricole indispensabile.

Fiind o masinarie destul de costisitoare, alegerea sa poate sa puna ceva probleme. Din fericire, exista o diversitate destul de mare de motocultoare pe piata iar caracteristicile lor pot sa varieze destul de mult, mulandu-se in felul acesta pe necesitatile fiecarui utilizator in parte.

Ghidul Cumparatorului

1. Tipul

Exista doua moduri in care poti categorisi motocultoarele: dupa modul in care se alimenteaza si dupa destinatie.

Alimentarea unei astfel de masinarii se face in mod:

  • electric
  • diesel

Destinatia celor doua variante poate sa difere foarte mult. Un motocultor electric este indicat, mai degraba, cultivarii unor suprafete mici, in timp ce varianta diesel este mult mai potrivita pentru suprafetele mai mari.

In ceea ce priveste destinatia, exista trei tipuri de motocultoare:

  • hobby
  • semi profesional
  • profesionale

Variana Hobby este destinata celor cu gradini mici, care nu folosesc acest produs in mod constant si este cea mai accesibila din punct de vedere al pretului.

Cele mai cumparate motocultoare sunt, totusi, cele semiprofesionale, deoarece asigura performante superioare fara a avea un pret exagerat.

In ceea ce priveste motocultoarele profesionale, acestea au performante foarte bune, insa pot fi destul de costisitoare, fiind destinate mai degraba celor care fac agricultura la modul profesional.

2. Dimensiunea frezelor

Latimea frezelor poate sa fie un alt criteriu de luat in calcul la achizitia unui motocultor. De regula, acest parametru variaza intre 80 si 140 de centimetri. Pentru motocultoarele Hobby latimea nu depaseste 100 de centimetri, in timp ce modelele profesionale au freze cu latimi mai mari, ajungand la valoarea de 140 de centimetri.

3. Caracteristici tehnice

In specificatiile tehnice vei gasi o multime de detalii legate de destinatia motocultorului si de capacitatea sa de lucru. Trebuie sa tii cont de adancimea la care poate sa lureze, de marimea suprafetelor pentru care poate sa fie eficient si de o multime de alte detalii care pot decide eficienta produsului.

4. Functii si dotari

La fel ca in cazul oricarui alt produs care functioneaza pe baza unui motor, motocultorul poate sa fie dotat cu o serie de functii. Rotirea in sens invers este una dintre functiile pe care trebuie sa le urmaresti, deoarece te va ajuta sa cureti foarte usor aparatul.

Este bine sa ai la dispozitie un panou de control pe care sa il folosesti cat mai facil si sa dispui de cat mai multe accesorii. In felul acesta vei putea folosi produsul la cat mai multe treburi gospodaresti.

5. Greutate

Un aspect pe care trebuie sa il urmaresti la alegerea motocultorului este greutatea. De regula, un motocultor foarte greu sporeste eficienta si previne uzura accentuata. Este adevarat ca este si ceva mai dificil de carat, insa manevrarea lui pe teren se face destul de usor.

6. Intretinerea

Este bine sa te orientezi spre unul care nu genereaza costuri suplimentare si se intretine usor. Asigura-te ca motorul, ambreiajul si cutitele sunt de foarte buna calitate si ca frezele se uzeaza greu. De regula, lamele trebuie sa fie din otel pentru a fi de buna calitate si sa fie tratate pentru a rezista mai bine la diverse socuri.

Intretinerea presupune si anumite cheltuieli peste care nu ai cum sa treci, cum ar fi schimbarea filtrului de aer, care trebuie sa aiba loc periodic.

Avand in vedere aceste aspecte, va sugeram sa cautati online un motocultor ieftin si bun. Pe internet puteti sa cititi pareri si opinii, chiar sa beneficiati de oferte si reduceri de pret.

Top Produse 2023

Avantaje
  • functionalitati multiple
  • accesorii
Dezavantaje
  • pret peste medie

ProGARDEN HS1100 D

Avantaje
  • puternic
  • materiale de calitate

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *