Cea Mai Buna Lampa Solara de Gradina

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Cei care au o casa cu gradina s-ar putea sa gaseasca extrem de utile lampile solare. O lampa solara nu doar ca ofera o lumina placuta si o imbunatatire estetica pentru intreaga curte, insa se dovedeste si foarte utila pe timp de noapte, atunci cand trebuie sa iesi in curte, deoarece ofera o lumina difuza si odihnitoare.

Lampile solare pot fi folosite atat la terase si piscine, cat si pentru un efect deosebit in zonele in care exista statui, plante inalte sau fantani arteziene. Exista modele colorate, cu senzor de miscare si chiar cu led si radio.

Pe langa aceste avantaje, lampile solare pot juca si un rol foarte important pentru siguranta casei, luminand colturile intunecate si descurajand eventualii hoti.

Ghidul cumparatorului

1. Tipul

Tipul de lampa este definit de scopul pe care il are aceasta. Exista lampi pentru iluminarea aleilor ce pot fi atat siruri de lumini, cat si lampi individuale si lampi pentru securizarea unui perimetru care au o iluminare mult mai puternica.

Atat primele, cat si cele din urma, au marele avantaj de a nu avea cabluri care sa le stirbeasca din flexibilitate.

2. Intensitatea luminii

Acest aspect poate sa fie unul pozitiv sau din contra, poate sa fie negativ. Intensitatea se masoara in lumeni si poate fi descoperita in specificatiile lampii. Este bine sa te gandesti cu atentie la scopul pe care il ai pentru lampa, deoarece s-ar putea sa vrei o solutie cu lumina difuza sau din contra, o solutie cu lumina foarte puternica.

Pentru iluminarea aleilor este indicata o intensitate mai mica iar pentru zonele mai mari, cum ar fi piscina, intensitatea mai mare este potrivita.

3. Acumulatorul

Lampa functioneaza pe baza unui acumulator care poate sa fie de mai buna sau de mai proasta calitate. Este bine sa urmaresti un acumulator de foarte buna calitate care poate sa fie schimbat in cazul in care se intampla ceva. Daca acumulatorul nu este interschimbabil, in momentul in care acesta cedeaza va trebui sa schimbi intreaga lampa, ceea ce poate sa fie mult mai costisitor pe termen lung.

Este adevarat insa ca o lampa fara acumulatori inlocuibili este mai ieftina la inceput, ceea ce poate sa reprezinte un plus destul de mare.

4. Starile de functionare

Chiar daca majoritatea lampilor solare gasite pe piata au un singur mod de functionare, exista si variante care ofera posibilitatea de modificare a optiunilor. In felul acesta le poti face sa functioneze atat pe timpul zilei, cat si pe timpul noptii si sa aduca un plus de avantaje, cum ar fi detectarea miscarii pe timp de zi sau obtinerea unui supliment de lumina.

Evident, daca alegi sa folosesti o lampa solara si pe timp de zi, efectul se va vedea intr-un acumulator cu o durata de viata mult mai mica.

5. Raza de actiune

In functie de necesitatile pe care le ai, lampila solare pot sa ilumineze doar cativa centimetri sau pot avea o raza de actiune de pana la 15 metri. Raza de actiune este foarte importanta, deoarece poate sa decida eficienta produsului.

6. Aspectul

Nu in ultimul rand, este foarte important sa achizitionezi o lampa cu un aspect cat mai placut. Ideal este sa se integreze corect in ansamblul locuintei si sa ofere o doza in plus de relaxare.

Pe piata vei gasi o diversitate uriasa de tipuri de lampi si de dimensiuni pentru acestea. Modul in care lumineaza poate sa fie extrem de eficient pentru securitatea gradinii sau pentru simpla obtinere a unui spatiu foarte placut din punct de vedere estetic.

Lampile solare sunt, asadar, o alternativa cat se poate de eficienta la iluminarea clasica, mai ales pentru faptul ca functioneaza fara a avea nevoie de energie electrica, sunt elegante si duc la o economie substantiala de bani.

 7. Alte caracteristici

  • senzor de miscare: prezenta senzorului te asigura ca porneste doar cand umbli prin curte, economisind astfel energia acumulata si nu va deranja pe timp de noapte
  • senzor de noapte (crepuscular): este un „must have” pentru un astfel de obiect, este util sa porneasca automat la lasarea intunericului ca sa nu pierzi tu timpul
  • cu led: ledul asigura o calitate superioara a luminii, precum si o durabilitate mai mare in timp

Top Produse 2023

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *