In mod normal, o betoniera se foloseste de catre constructorii profesionisti, pe santier. In ultima vreme insa, au fost create si betoniere mai mici, care pot fi folosite in regim propriu de catre toti cei care doresc sa isi construiasca o mica anexa sau pur si simplu sunt la inceput in acest domeniu. Una de buna calitate este scumpa, intr-adevar, insa cu atentie sporita poti descoperi variante cu adevarat eficiente, cu un raport calitate/pret excelent.
Cimentul trebuie amestecat constant si uniform, pentru a asigura rezistenta, calitatea si durabilitatea constructiei. De aceea achizitia unei betoniere nu numai ca salveaza efort si timp, dar contribuie la o calitate inalta a lucrarii. Daca te intrebi cum sau unde gasesc betoniere ieftine si bune de vanzare, citeste acest articol.
Ghidul Cumparatorului
1. Capacitatea / Regimul de utilizare
Un prim aspect de care trebuie sa tii cont este destinatia betonierei sau regimul de utilizare. Poti opta pentru betoniere conventionale, pentru variante semi-profesionale sau pentru variante industriale. Cele 3 categorii sunt conturate, in principiu, in functie de gradul de solicitare al produsului.
In santierele mici unde nu este nevoie de prepararea unor cantitati foarte mari de beton sunt potrivite betonierele conventionale, in timp ce in santierele foarte mari, o varianta industriala poate sa creasca extrem de mult eficienta.
2. Mobilitatea
Un lucru important pentru betonierele industriale este mobilitatea. Cel mai probabil, acestea vor fi folosite pe mai multe santiere, asadar este bine sa poata fi mutate cu usurinta dintr-un loc in altul.
Din punct de vedere al mobilitatii putem sa descoperim modele
- stationare
- mobile
De regula, cele semi-profesionale si cele stationare sunt fixe, ramanand pe santier pana la finalizarea lucrarilor. Betonierele industriale sunt, de fapt, autobetonierele, sunt foarte usor de deplasat si ofera o flexibilitate uriasa. Acestea pot fi folosite pentru a transporta betonul pe distante mari si pot deservi mai multor santiere in acelasi timp.
3. Alimentarea
Nu trebuie sa fie neglijat modul in care betoniera este alimentata, deoarece poate sa decida costurile intregii lucrari. Pe piata exista 3 variante de betoniere, din acest punct de vedere: electrice, diesel si cu benzina.
Varianta electrica este o solutie ieftina, fiind utilizata pentru necesitatile casnice. Are marele avantaj de a nu polua, insa depinde de o sursa de energie electrica si nu are intotdeauna puterea pe care si-o doresc utilizatorii.
Daca iti doresti o varianta robusta, betoniera diesel este cea mai potrivita, deoarece inglobeaza o multime de avantaje. Este o solutie mai economica decat varianta pe benzina, poate sa reziste foarte mult in timp si poate sa fie extrem de puternica. Nu in ultimul rand, betoniera diesel este mai sigura, putand fi utilizata fara a genera riscuri de accidente sau de incendii.
Betoniera pe benzina vine si ea cu avantajele sale, primul fiind acela ca este mai usoara si mai usor de mutat dintr-o parte in alta decat cea diesel. Ceea ce o face destul de periculoasa insa, este faptul ca este puternic inflamabila si necesita o atentie sporita in operare.
4. Volumul de mixare
Evident, conteaza cat de mult beton poti produce cu betoniera pe care o alegi. Capacitatea unui astfel de produs poate sa varieze extrem de mult, intre 100 si 9000 de litri.
Materialele din care este construita si materialele pe care le poate amesteca.
Orice betoniera iti asigura posibilitatea de a amesteca ciment, pietris, nisip si apa, insa exista si variante care iti ofera mai multe posibilitati, cum ar fi cea de a incarca balast si var. In functie de necesitati, poti lua decizia de a achizitiona o betoniera mai complexa, care sa iti raspunda la toate necesitatile.
Din punct de vedere al constructiei, cele mai intalnite produse sunt cele din otel si cele din polimer. Varianta din polimer devine din ce in ce mai apreciata, deoarece este usoara si este imuna la rugina.
In momentul achizitiei nu trebuie sa neglijezi nici alte detalii, cum ar fi prezenta unor accesorii sau usurinta de golire si de ridicare a cuvei. De asemenea, trebuie sa fie verificate conditiile de depozitare si de mentenanta, care joaca un rol extrem de important in intregul proces de creare a betonului.
Avand in vedere aceste aspecte, va sugeram sa cautati online o betoniera ieftina si buna. Pe internet puteti sa cititi pareri si opinii, chiar sa beneficiati de oferte si reduceri de pret.
Top Produse 2025
- capacitate 160 l
- puternica (700 W)
- cuva cu turatie 32 rpm
- ergonomica
- zgomot redus (98 dB)
Pezal PBZ-220B
- capacitate mare de 220 litri
- usor de utilizat, rezistenta
- garantie 3 ani
- pret peste medie