Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home2/r51177vega/topproduse.ro/blog/wp-content/themes/schema/options/php-po/php-po.php on line 187
Cea Mai Buna Masina De Tuns Iarba / Gazon | Top 2023 - TopProduse

Cea Mai Buna Masina De Tuns Iarba

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...
Ce caracteristici sa urmaresti pentru a alege dintre cele mai bune masini de tuns gazon? Care este cea mai buna masina de tuns iarba?

Daca esti fericitul posesor al unei gradini, in sarcina ta revin mai multe responsabilitati. Una dintre aceste responsabilitati este data de tunsul ierbii. Poti opta pentru o masina de tuns iarba, o coasa electrica sau de ce nu, o coasa manuala.

Ne vom axa, totusi, pe cea mai confortabila varianta de pe piata: masina de tuns iarba. Robusta, usor de manevrat si eficienta, masina de tuns iarba nu mai este un moft, devenind o reala necesitate in orice gradina. Spre deosebire de coasa electrica poate sa fie folosita pe suprafete foarte mari, poate sa colecteze iarba tunsa si este extrem de usor de folosit. Chiar daca este ceva mai scumpa, desi nu costisitoare, isi merita fiecare banut. Daca te intrebi cum sau unde gasesc masini de tuns iarba ieftine si bune de vanzare, citeste acest articol.

Ghidul Cumparatorului

Alegerea masinii de tuns iarba este, insa, o provocare. Exista multe criterii pe care trebuie sa le iei in considerare si vom incerca sa le descoperim pe cele mai importante:

1. Tipul masinii

In principiu, exista doua variante foarte populare: masina de tuns iarba

 • cu impingere
 • tip mini-tractor

Prima varianta are dimensiuni reduse, este mai ieftina si este mult mai potrivita pentru utilizarea casnica. Cel de-al doilea tip este, totusi, mai confortabil de folosit pe suprafete mari.

2. Modul de functionare

Din acest punct de vedere exista doua tipuri de masini:

 • manuala
 • motorizata

Daca cea manuala este propulsata de forta celui care o utilizeaza, cea motorizata este echipata cu un motor care face intregul ansamblu sa functioneze. Evident, cea motorizata pare a fi mult mai interesanta, insa achizitia unei astfel de masini poate sa iti solicite destul de mult atentia la detalii.

3. Alimentarea

Masinile motorizate de tuns iarba au mai multe variante de alimentare. Este important sa descoperi cum se alimenteaza masina pe care ai pus ochii, deoarece este un criteriu care decide costurile pe termen lung si flexibilitatea.

Masinile de tip mini tractoare functioneaza pe combustibil lichid (benzina sau motorina) in tip ce, masinile de impins pot functiona atat cu combustibil, cat si cu energie electrica.

Daca optezi pentru o masina electrica este bine sa te orientezi spre o varianta care sa functioneze cu acumulatori, in asa fel incat sa te poti plimba nestingherit prin intreaga gradina.

4.  de functionare

Este un criteriu valabil la masinile care functioneaza pe combustibil sau pe baterii. De regula, este precizat in specificatiile produsului su depinde foarte mult de capacitatea sau de marimea rezervorului. Autonomia mare este ideala pentru gradinile foarte mari. Daca ai o gradina micuta, poti opta si pentru o varianta cu autonomie ceva mai mica.

5. Puterea motorului

Este criteriul care poate sa influenteze destul de mult performantele masinii, atat in ceea ce priveste tipul de vegetatie taiat cat si in ceea ce priveste rapiditatea. O masina electrica puternica trebuie sa aiba peste 1300 W in timp ce o masina pe benzina trebuie sa aiba peste 3 CP. Puterea trebuie sa fie direct proportionala cu suprafata de teren ce trebuie sa fie tuns.

6. Latimea de taiere

Este un alt aspect important, care decide cat de eficienta este masina pe care o cumperi. In principiu, o latime de taiere de 30-40 de cm este perfecta atat pentru suprafetele foarte mari cat si pentru suprafetele mici. Exista pe piata inclusiv masini de tuns cu latimea de peste 50 de centimetri, asadar, daca vrei sa termini totul foarte repede, ai de unde alege.

7. Colectarea ierbii

Exista masini tuns iarba cu sac colector sau fara sac colector. Daca optezi pentru prima varianta, iarba va fi stransa intr-un sac de plastic sau textil, ceea ce iti usureaza mult munca. Daca optezi pentru cea de-a doua, iarba este aruncata in lateral, ceea ce iti va da de lucru in plus, deoarece va trebui sa o strangi.

8. Alte caracteristici

 • zgomot: o masina performanta trebuie sa aiba si nivel de zgomot redus
 • dimensiuni: verifica daca se pliaza si daca ai loc sa o depozitezi pe timp de iarna

Avand in vedere aceste aspecte, va sugeram sa cautati online o masina de tuns iarba ieftina si buna. Pe internet puteti sa cititi pareri si opinii, chiar sa beneficiati de oferte si reduceri de pret.

Top Produse 2024

Avantaje
 • puternica
 • zgomot redus
 • pret
Avantaje
 • ergonomica
 • dimensiuni reduse

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *