Cele Mai Bune Atomizoare pentru Stropit

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...
Ce caracteristici sa urmaresti pentru a alege dintre cele mai bune atomizoare de vie sau gradina? Care este cel mai bun atomizor de stropit?

Cei care locuiesc la curte sunt niste norocosi, care isi permit luxul de a-si petrece foarte mult timp in aer liber si in natura. Norocul acesta vine cu un pret totusi, cerand drept tribut cateva ore de munca pentru ingrijirea gradinii si a plantelor din ea. Din fericire, tehnologia moderna este de ajutor si in astfel de situatii.

Cu ajutorul unui atomizor poti sa stropesti, pulverizezi si disersezi substante solide, in asa fel incat pomii, vita de vie sau plantele din sere sa poata creste sanatoase si frumoase. Daca te intrebi cum sau unde gasesc atomizoare ieftine si bune de vanzare, citeste acest articol.

Ghidul Cumparatorului

1. Tipul

Pe piata exista 3 tipuri de atomizoare:

 • conventional: ea mai simpla varianta este a unui atomizor Hbby sau conventional. Acesta efectueaza doar operatiuni de pulverizare si au un rezervor de pana la 10 litri. Un astfel de atomizor nu are o putere foarte mare si impune anumite reguli de folosire.
 • semiprofesional: pentru cei care doresc mai mult exista atomizoarele semiprofesionale, care pot pulveriza atat solutii cat si pulberi de praf dintr-un rezervor de pana la 16 litri. Distanta de pulverizare este de pana la 15 metri.
 • profesional: acestea folosesc o pompa de presiune si permit extrem de multe situatii. Cu acestea poti imprastia ingraseminte, poti prafui si evident, poti stropi. In principiu, diferentele dintre un atomizor conventional si unul profesional sunt destul de mari in ceea ce priveste eficienta si in acelasi timp in ceea ce privestte pretul.

2. Performanta

Este important sa acorzi atentie caracteristicilor tehnice ale atomizorului, deoarece pot decide gradul de eficienta pe care il vei avea in folosirea lui. Conteaza puterea motorului, care trebuie sa fie de cel putin 2 CP, capacitatea rezervorului care poate varia in functie de suprafetele pentru care vei folosi acest produs si alte detalii, cum ar fi sistemul de amortizare a vibratiilor.

Distanta de pulverizare este un alt factor important cand alegi produsul potrivit nevoii tale, de aceea trebuie sa verifici atat distanta maxima de pulverizare pe orizontala, cat si pe verticala.

Presiunea maxima se masoara in bar (bari) si arata care este puterea maxima a jetului.

3. Pulverizare si Functii superioare

De regula, diferenta dintre un atomizor de calitate si unul de o calitate inferioara este data de functii. Un atomizor bun trebuie sa aiba un suflu puternic, sa aiba un harnasament ergonomic, sa atenueze vibratiile si sa permita mai multe moduri de stropire. Catevamoduri de stropire foarte utile si populare:

 • tip ceata
 • tip picaturi
 • tip jet

4. Siguranta

Siguranta este si ea extrem de importanta. Evident, folosirea acestui produs nu trebuie sa aiba efecte negative asupra sanatatii tale. Din acest motiv, este bine sa stii reguli de siguranta, cum ar fi faptul ca ai nevoie de un raport de 30:1 – benzina:ulei, ca trebuie sa rotesti la o viteza redusa atomizorul imediat dupa pornire si ca nu poti sa adaugi combustibil atunci cand motrul este pornit. Citeste instructiunile de folosire cand vei primi produsul.

Exista si elemente pe care nu trebuie sa le atingi, precum capacul bujiei si conductorul, deoarece atingerea lor in timpul functionarii poate sa duca la electrocutare. De aseenea, suprafata tobei de esapament si suprafata cilindrului trebuie sa stea departe de pielea ta, deoarece pot fi deosebit de fierbinti.

5. Mentenanta

De regula, un astfel de produs nu se ingrijeste greu. Cu toate astea, nu il poti neglija si este bine sa tii cont de o serie de criterii in timpul folosirii sale. Spre exemplu, este bine sa ii asiguri un combustibil de buna calitate si un ulei de amestec bun.

De asemenea, trebuie sa verifici periodic filtrul de aer, sa te asiguri ca umpli rezervorul de solutie doar atunci cand sita este montata si sa reglezi corect debitul in functie de nevoi. Inainte de folosirea unui atomizor este imperativ necesar sa citesti manualul de utilizare chiar daca ti se pare ca stii deja cum sa il folosesti.

6. Alte caracteristici

 • accesorii: sunt utile anumite accesorii precum masca, salopeta si ochelarii de protectie. verifica daca produsul include astfel de accesorii inainte de a-l cumpara
 • roti: in cazul celor cu rezervor mare sau daca vrei sa iti usurezi munca, este util sa iei unul pe roti, pentru a il putea muta usor dintr-un loc intr-altul. De asemenea poate fi util un model electric cu acumulator in loc de unul pe combustibil lichid.
 • greutatea: cu cat e mai usor, cu atat vei avea mai mult randament si vei obosi mai greu
 • reglabil: este util sa poti regla puterea de pulverizare
 • zgomotul: daca stropesti mult, zgomotul este deranjant, de aceea alege un produs cu nivel de zgmot redus (sub 70 db)
 • garantia: alege un produs servisabil, cu minim 1 an garantie

Cele mai populare marci sunt Stihl, Cifarelli, Stern, Raider, Makita, Husqvarna, Gardenia, Progarden, Cifarelli. Avand in vedere aceste aspecte, va sugeram sa cautati online un atomizor ieftin si bun pentru stropit pomi, livada sau gradina. Pe internet puteti sa cititi pareri si opinii, chiar sa beneficiati de oferte si reduceri de pret.

Top Produse 2023

Avantaje
 • motor 2.9 CP
 • rezervor solutie 14 litri
 • distanta de pulverizare mare
Dezavantaje
 • greutate de 12.5 kg, alte modele sunt mai usoare
Avantaje
 • rezervor solutie 20 litri
 • motor puternic
 • usor
Dezavantaje
 • pret peste medie

Ruris A 103S

Avantaje
 • putere 3 CP
 • accesorii
 • rezervor solutie 16 litri

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *