Cele Mai Bune Manusi pentru Sala

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi)
Încarc...

Este foarte important sa faci sport in fiecare zi. Multi aleg sa alerge, unii se multumesc cu munca fizica depusa de-a lungul zilei iar altii iubesc sa isi lucreze masa musculara la sala. Exercitiile repetitive de forta pot fi extrem de eficiente, insa in acelasi timp pot sa provoace rani destul de neplacute pentru maini, in conditiile in care prizele la nivelul ganterelor sunt foarte stranse iar greutatile mari pot sa exercite fort mari asupra articulatiilor si asupra palmelor.

Eventualele accidentari pot sa fie prevenite cu ajutorul unor manusi de sala care sa se comporte ca un tampon intre pumnul sportivului si aparat. Exista mai multe tipuri de manusi de sala, iar achizitia lor poate sa puna o serie de probleme, mai ales pentru incepatori. In acelasi timp, manusile iti protejeaza pielea, iar aceasta ramane catifelata.

Ghidul cumparatorului

1. Marimea

Este extrem de important sa se achizitioneze manusi care sa se potriveasca perfect pe mainile celui care le poarta. Niste manusi prea stranse pot impiedica circulatia sangelui, in timp ce manusile prea largi pot sa alunece in timpul exercitiilor. In principiu, pentru a alege marimea potrivita trebuie sa se opteze pentru manusi care nu creeaza disconfort in timpul exercitiului. Daca creaza disconfort, ceva este in neregula.

2. Materialul si Rezistenta 

Un alt criteriu important de care trebuie sa se tina cont este rezistenta. Manusile de sala sunt supuse la forte destul de mari si la miscari repetitive. Un material de proasta calitate poate sa fie uzat foarte repede, ceea ce inseamna cheltuieli destul de mari. De regula, pe piata exista manusi din nylon, piele sau neopren. Cele mai indicate tipuri sunt cele din piele sau neopren, insa cele mai ieftine sunt, fara doar si poate, cele din nylon.

3. Anti alunecare

Orice pereche de manusi de sala trebuie sa prezinte zone anti alunecare, care sa fie pozitionate exact acol unde se face priza cu aparatul. Daca aceste zone sunt bine realizate, tractiunea va fi foarte buna iar alunecarea mainilor va fi impiedicata. In caz contrar, din cauza mainilor transpirate esista riscul de alunecare si de producere a accidentelor.

O pereche de manusi cu zone corecte anti allunecare pot contribui in mod substantial la executarea corecta a exercitiilor.

4. Gradul de flexibilitate

Este un alt criteriu de care trebuie sa se tina cont. Manusile foarte flexibile ajuta la o miscare mai libera si mai multa, insa nu sunt tocmai potrivite pentru ridicarea greutatilor. Cei care nu ridica greutati foarte mari, pot miza pe manusi foarte flexibile. Acestea sunt realizate din nylon si atata vreme cat nu sunt foarte solicitate, pot fi foarte bune. Cei care ridica greutati foarte mari insa, au nevoie de manusi mai rigide, realizate din piele. Sustinerea pe care acestea o ofera este superioara iar riscul de accidentare este mic.

5. Ventilatia

Dat fiind faptul ca palma transpira si se incalzeste, o ventilatie foarte buna este mai mult decat indicata. Aceasta este destinata strict confortului din timpul utilizarii, micile gaurele care asigura circulatia aerului fiind mai mult decat bine venite, mai ales intr-un material rigid care este destinat greutatilor mari.

Top Produse 2023

Avantaje
  • priza buna
  • material si design
  • unisex
  • pret
Dezavantaje
  • nu este disponibila in mai multe marimi

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *