Cel Mai Bun Higrometru

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...

Daca iti doresti o viata cat mai sanatoasa trebuie sa faci asa fel incat mediul in care traiesti sa fie unul perfect. Pentru asta, temperatura, gradul de umiditate si nivelul de oxigen din aer trebuie sa aiba valori ideale. Acasa, aceste valori pot fi controlate cu o destul de mare usurinta, prin folosirea unor aparate de ultima generatie cum ar fi o statie meteo sau un higrometru.

Higrometrul este un dispozitiv care masoara nivelul de umiditate dintr-un spatiu interior si iti permite sa controlezi cu usurinta valoarea acesteia. Pentru a putea alege cel mai bun higrometru insa, trebuie, in primul rand sa stii exact de ce ai nevoie si in al doilea rand sa stii care sunt functiile si dotarile ce conteaza cu adevarat.

In principiu, este bine de stiut ca umiditatea ideala intr-o incapere este de 30-50%. In cazul in care este mai mare pot aparea acarienii, mucegaiul si bacteriilor iar daca este mai mica poate duce la o piele sensibila.

Ghidul cumparatorului

1. Tipul de aparat

Vei descoperi ca exista mai multe tipuri de higrometre in functie de modul de functionare. Cele mai ieftine solutii sunt cele analogice. Acestea au un aspect compact, nu necesita baterii si se bazeaza pe reactia unui material sintetic la umiditate. Din pacate, un astfel de higrometru isi poate pierde din precizie, asadar va trebui calibrat.

Higrometrul cu termometre de mercur este cea de-a doua varianta de aparat, ce masoara temperatura ambientala si temperatura umeda, reusind in felul acesta sa descopere umiditatea. C

ele mai performante insa, sunt cele digitale. Echipate cu senzor de polimer, acestea ofera o precizie excelenta si se adapteaza cu usurinta oricarui tip de mediu. Partea buna la aceste aparate este faptul ca nu au nevoie de calibrare.

2. Functii

Un higrometru performant poate sa faca mai mult decat sa masoare umiditatea. Majoritatea solutiilor moderne sunt echipate cu senzori de temperatura, cu termometru, cu alarme, functii de memorie si sonde care cresc extrem de mult flexibilitatea si eficienta. Prezenta unei alarme, spre exemplu, poate sa fie extrem de utila, anuntandu-te ori de cate ori se atinge un anumit grad de umiditate sau o anumita temperatura.

3. Aspect si dimensiuni

Un element important este aspectul. In principiu, majoritatea utilizatorilor cauta higrometre cu dimensiuni cat mai reduse, insa exista si solutii mai voluminoase si totusi foarte elegante. Printr-un produs aspectuos poti obtine un element estetic foarte placut pentru incaperea in care il vei folosi.

4. Alte caracteristici

  • afisaj: din punct de vedere al afisajului, exista higrometre cu ecrane LED sau higrometr cu ecrane analogice. Cele cu ecran analogic sunt, de regula, ceva mai mari si au un aspect clasic, in timp ce variantele cu LED pot avea dimensiuni reduse si se incadreaza perfect chiar si in spatiile foarte mici.

Avand in vedere aceste aspecte, va sugeram sa cautati online un higrometru ieftin si bun. Pe internet puteti sa cititi pareri si opinii, chiar sa beneficiati de oferte si reduceri de pret.

Top Produse 2023

Avantaje
  • display generos
  • temperatura si umiditate
  • pret mic
Avantaje
  • cu ceas si alarma
  • garantie 2 ani

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *