Cea Mai Buna Priza Cu Termostat

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...
Ce caracteristici sa urmaresti pentru a alege dintre cele mai bune prize cu termostat? Care este cea mai buna priza cu termostat?

Exista din ce in ce mai multe dispozitive care ne ajuta sa obtinem un confort cat mai mare in propriile locuinte, in masini sau la locul de munca. Confortul termic este foarte important si trebuie sa fie controlat cat mai bine. Daca ai un sistem de incalzire sau de racire care nu dispune de un termostat si de pornire sau de oprire automata, atunci o priza cu termostat digital este extrem de eficienta.

Da, o astfel de priza face aproximativ acelasi lucru ca si un aparat cu termostat montat pe perete. Diferentele sunt date de faptul ca o priza este ceva mai ieftina, nu are nevoie de un instalator profesionist si poate fi conectata la foarte multe dispozitive de incalzire sau de racire, incepand cu plasmele termice in infrarosul si terminand cu centralele electrice, calorifere electrice, convectoare si ventilatoare.

Functionarea prizei cu termostat digital este destul de simpla. Practic, in momentul in care se atinge o anumita temperatura ( setata de tine) aceasta intrerupe furnizarea de curent electric. Este bine de stiut ca intregul mecanism poate sa se incalzeasca, asadar, o priza termostatata programabila de ambient trebuie sa fie folosita la aparatele de incalzire cu sisteme de siguranta.

Ghidul Cumparatorului

Achizitia unei prize cu termostat digital nu este dificila, insa totusi trebuie sa fie tinut cont de o serie de detalii.

1. Puterea maxima suportata

Majoritatea aparatelor de incalzire au o putere maxima de 2000 W iar prizele cu termostat digital sunt perfecte pentru acestea. Exista si situatii in care aceasta putere este depasita, ajungand la pana la 3500 in cazul plasmelor cu infrarosu. In aceste conditii, priza pe care o cumperi trebuie sa poata faca fata unei puteri mult mai mari.

2. Usurinta de utilizare

Un alt aspect important este modul in care priza poate sa fie folosita. Este indicat sa aiba un meniu cat mai usor, cu ecran LCD luminos si cu butoane cat mai facil de folosit. Cu cat ecranul ofera mai multe detalii, cu atat mai bine. Prizele moderne afiseaza foarte multe detalii legate de temperatura si permit chiar si programarea pentru mai multe zile.

3. Functionalitati

Chiar daca vorbim despre un dispozitiv cu dimensiuni reduse, acesta poate sa ascunda o multime de facilitati interesante.

Spre exemplu, prizele cu termostat digital moderne dispun de telecomanda. Cu ajutorul ei vei putea sa le controlezi cu usurinta fara a fi nevoit sa te deplasezi.

O alta facilitate interesanta ar putea fi functionarea in momentul in care curentul este intrerupt. Exista dispozitive de acest fel care pot sa joace rolul de termometru digital, functionand pe baza unui acumulator.

Avertizarea in momentul in care se termina bateria este si ea o necesitate destul de mare, daca alegi sa il folosesti pe post de termometru.

4. Aspect

Este un criteriu important atunci cand vine vorba despre confortul vizual din incaperea in care stai. Opteaza pentru prize cu aspect minimalist, care sa se integreze bine in orice incapere. Ecranul LCD poate sa contribuie si el cu succes la un aspect cat mai placut. Majoritatea producatorilor incep sa ofere din ce in ce mai multa atentie acestui detaliu, asadar, vei putea descoperi prize cu termostat digital deosebit de placute.

5. Alte caracteristici

  • termostat mecanic sau electronic: cel electronic permite un control mai precis, dar sunt ceva mai scumpe.
  • protectia impotriva inghetului poate sa fie un alt element care conteaza la o astfel de achizitie.
  • prize cu modul wireless si variante care ofera tot fel de indicatori luminosi
  • programabila: este util sa poti seta anumite temperaturi intre diferite intervale orare (de exemplu noaptea)

Daca te intrebi cum sau unde gasesc prize termostatate ieftine si bune de vanzare, citeste acest articol.

Top Produse 2023

Avantaje
  • afisaj digital
  • intuitiv de folosit
Dezavantaje
  • pret peste medie

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *