Confortul termic este deosebit de important, mai ales in locuinta in care iti petreci cel mai mult timp al zilei. Este adevarat ca majoritatea caselor sunt dotate cu sisteme de incalzire sau de racire din ce in ce mai performante, insa cu toate astea, controlul asupra acestor sisteme nu este intotdeauna total. Cea mai simpla rezolvare pentru a obtine un control deplin asupra costurilor si o temperatura perfecta este achizitia unui termostat fara fir ( termostat wireless).
Avantajele unui astfel de termostat pot fi uriase, in conditiile in care genereaza un confort termic sporit si in acelasi timp ajuta la economia financiara.
La fel ca si un termostat clasic, termostatul fara fir va opri generarea de caldura sau de aer rece atunci cand se atinge o anumita temperatura. Diferenta fata de termostatul clasic este data tocmai de flexibilitate. Nu va mai trebui sa intinzi fire peste tot si vei putea controla centrala de peste tot din casa ori de la distanta prin telefonul mobil. De exemplu, poti opri sau porni centrala dupa ce pleci de acasa (daca ai uitat-o pornita) sau inainte de ajunge acasa de la serviciu. Daca te intrebi cum sau unde gasesc termostate ieftine si bune de vanzare, citeste acest articol.
Ghidul Cumparatorului
Alegerea termostatului fara fir poate sa fie o reala provocare. Nu orice termostat este potrivit pentru oricare centrala si nu orice solutie genereaza eficienta de care ai nevoie. Din acest motiv, trebuie sa tii cont de o serie de criterii:
1. Compatibilitatea cu sistemul de incalzire din casa
Este cel mai important criteriu si trebuie sa ii acorzi atentia cuvenita. Termostatul fara fir pe care il achizitionezi trebuie sa poata functiona cu sistemul tau de incalzire. In principiu, daca sistemul de incalzire are o punte de legatura intre borne, poate fi folosit aproape orice termostat. In caz contrar, este bine sa achizitionezi termostatele recomandate de producator. Cele mai multe modele se pot conecta la majoritatea modelelor de centrale termice din comert.
2. Tip
- cu fir
- fara fir: scapi de firele din casa, dar e ceva mai scump. Este si mai usor de mutat.
3. Tipul afisajului si usurinta cu care poate fi controlat
Un termostat ideal este un termostat care poate fi controlat usor. Acest lucru inseamna un ecran LCD cat mai mare si bine luminat, butoane intuitive si un meniu facil. Termostatul trebuie sa poata fi folosit atat de catre persoanele in varsta cat si de catre copii, fara niciun fel de risc sau de probleme.
Modelele mai performante (si mai scumpe ) se pot comanda de la distanta, prin intermediul telefonului mobil cu access la internet.
4. Functiile
Producatorii doteaza termostatele cu tot felul de functii, cum ar fi functia anti inghet sau posibilitatea de schimbare a histerezei ( diferenta la pornirea centralei ). Toate aceste functii, precum si modul de programare a temperaturii, au o importanta incredibil de mare asupra intregului ansamblu format din termostat si centrala.
5. Distanta de comunicare cu centrala
Un alt element caruia trebuie sa ii acorzi o atentie mare este distanta de comunicare cu centrala. In general, 60 de metri ar trebui sa fie suficienti pentru orice tip de casa ori apartament, insa daca vrei flexibilitate mai mare poti gasi si termostate care functioneaza pe distante mult mai mari.
6. Intervalul la care poate sa functioneze
Majoritatea termostatelor vor fi instalate in interior, unde temperatura nu ar trebui sa scada vreodata sub 10-15 grade Celsius. Cu toate astea, este bine sa alegi un termostat care sa functioneze intre 5 si 35 de grade Celsius sau chiar la extreme si mai mari. Cu cat flexibilitatea este mai mare, din toate punctele de vedere, cu atat este mai bine.
7. Design si dimensiuni
Un termostat montat intr-o casa moderna trebuie sa arate bine, sa aiba finisaje placute si dimensiuni reduse. De regula, majoritatea termostatelor sunt montate pe perete, asadar nu ocupa foarte mult din spatiul util. Chiar si asa, este mult mai elegant un termostat finut si micut, cu ecran cat mai mare, decat unul grosolan si mare.
8. Alte caracteristici
- programabil: este important sa ii poti seta anumite temperaturi intre anumite ore (de exemplu noaptea) pentru a nu fi nevoit sa il setezi in fiecare zi
Avand in vedere aceste aspecte, va sugeram sa cautati online un termostat ieftin si bun. Pe internet puteti sa cititi pareri si opinii, chiar sa beneficiati de oferte si reduceri de pret.
Top Produse 2023

