Cel Mai Bun Gratar Pe Gaz pentru Gradina

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Încarc...
Ce caracteristici sa urmaresti pentru a alege dintre cele mai bune gratare pe gaz? Care este cel mai bun gratar pe gaz?

Zilele insorite de vara in care o bere rece este insotita de un gratar delicios, aburind si in mod evident de toti prietenii, sunt printre cele mai frumoase amintiri din viata. Daca in urma cu cativa ani gratarul consta in cateva bucati de metal ce erau aruncate deasupra focului, astazi, spre norocul nostru, avem la dispozitie gratare deosebit de interesante, care pot functiona cu mai multe feluri de combustibil, au o multime de functii si sunt extrem de eficiente.

Daca nu vrei sa iti pierzi timpul cautand lemne sau incercand sa aprinzi carbuni, un gratar cu gaz pare a fi o solutie ideala. Acesta iti permite sa ai la tine o simpla butelie si sa te bucuri de carnuri sau legume preparate perfect. Daca te intrebi cum sau unde gasesc gratare pe gaz ieftine si bune de vanzare, citeste acest articol.

Ghidul Cumparatorului

1. Alimentarea

Verifica modul in care se alimenteaza cu combustibil, adica ce tip de butelie si gaz suporta.2.

2. Numarul de arzatoare

Un gratar eficient trebuie sa aiba cel putin doua arzatoare pe care sa poata sa fie setate temperaturi diferite. In cazul in care iesi la iarba verde si vrei sa prepari mai multe tipuri de alimente, un numar cat mai mare de arzatoare poate sa fie de foarte mare ajutor.

3. Spatiul pe care il are gratarul

Marimea gratarului conteaza foarte mult. Evident, aceasta trebuie sa pastreze un echilibru, in asa fel incat sa incapa in masina dar sa fie suficient de mare pentru cat mai multe portii de gratar.

4. Materiale

Gratarele din comert sunt realizate dintr-o varietate destul de mare de ateriale. Sunt foarte populare placile ceramice realizate din particule minerale si evident, inoxul. De asemenea, gratarele din fonta reusesc sa asigure niste proprietati interesante, retinand caldura pentru un timp indelungat si oferind acele dungi specifice de gratar pe mancare.

Este bine sa te orientezi spre un gratar foarte robust si rezistent, care sa poata proteja mancarea ce se prepara pe el si sa poata oferi totusi flexibilitate in utilizare. De asemenea, este bine sa ai in vedere si rapiditatea cu care se incalzesc materialele respective si de micile detalii, cum ar fi aderenta alimentelor la ele.

5. Puterea si temperatura

Puterea arzatoarelor trebuie sa fie suficient de mare incat sa permita prepararea celor mai dificile carnuri. Aceasta se masoara in KW si este exprimata, de regula in specificatiile pe care le gasesti in cartea tehnica. Puterea poate sa fie decisa si de tipul de gaz pe care il foloseste gratarul ( propan sau natural).

6. Functii

Gratarele moderne dispun de o multime de functii interesante. Unele produse ofera solutii foarte interesante cu iluminarea suprafetei de gatit, care permit conectarea la mai multe surse de gaz sau care permit prepararea unui numar mare de preparate la intensitati diferite.

Unele produse au si functii pentru a functiona ca afumatoare.

7. Intretinerea si accesoriile

Totul este bine si frumos in momentul in care pregatesti gratarul, insa perioada in care trebuie sa il cureti devine un adevarat chin daca nu optezi pentru un gratar usor de intretinut. Asigura-te ca materialele pe care le achizitionezi se curata usor si informeaza-te in legatura cu accesoriile pe care le primesti odata cu achizitia acestui produs. Multe gratare vin la pachet cu diverse ustensile, frigarui si chiar elemente de curatat.

8. Alte caracteristici

 • cu capac: util pentru a tine preparatele calde, pentru a gati rapid si a preveni depunerea de praf, frunze etc pe preparate
 • cu termometru: iti arata cate grade sunt si poti regla mai bine temperatura de gatit
 • roti: unele modele au roti pentru a putea fi mutate cu usurinta.

Avand in vedere aceste aspecte, va sugeram sa cautati online un gratar pe gaz ieftin si bun. Pe internet puteti sa cititi pareri si opinii, chiar sa beneficiati de oferte si reduceri de pret.

Top Produse 2023

Avantaje
 • mobil
 • spatiu de depozitare
 • dimensiuni mici
 • pret mic
Dezavantaje
 • are doar 1 arzator
Avantaje
 • materiale de calitate
 • 3 arzatoare
 • termometru
 • capac
Dezavantaje
 • pret peste medie

 

Comentariu pe TopProduse.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *